Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion több játékosától, köztül Gera Zoltántól is megválik - jelentette be hivatalos weboldalán az angol klub. A 35 éves Gerának lejár a szerződése, így szabadon igazolható.

A birminghami klubnak opciós joga volt arra, hogy új, egyéves szerződést ajánljon Gera Zoltánnak, ám végül nem élt a lehetőséggel.

A klub adminisztrációs ügyeiért felelős Richard Garlick többek között így kommentálta a döntést. "Zoltán és Steven (Reid) félelmetes profinak bizonyultak a nálunk eltöltött éveik során. Mindketten igazi példaképek voltak a pályán és azon kívül is. Tudjuk, Zoltán azon van, hogy klubot találjon magának (...)."

Gera 2011 augusztusában tért vissza a West Bromhoz, ám a második időszaka - amelyet sérülések nehezítették - közel sem sikerült olyan jól, mint az első. A WBA honlapja emlékeztet: Gera a szurkolók kedvence marad a jövőben is, a fanatikusok nem fogják elfelejteni, milyen sokat tett a csapatért a 2005-ös "nagy megmenekülés", illetve a 2008-as másodosztályú bajnoki cím megszerzése során.

Összességében 191 meccsen szerepelt a West Bromban, 29 gólt szerzett, ötvenszer csereként lépett pályára.

A válogatott támadó csütörtökön azt mondta, hogy szeretne Angliában maradni, de szívesen váltana, ha egy BL-induló csapat megkeresné.

Gera és Steven Reid mellett Liam Ridgewell, Diego Lugano és Scott Allan sem kapott új szerződést a WBA-tól, és öt kölcsönjátékosától - Scott Sinclair (Manchester City), Morgan Amalfitano (Marseille), Matej Vydra (Udinese), Thievy Bifouma (Espanyol), Goran Popov (Dinamo Kijev) - is megválik a csapat.

A csapat a 17., még éppen bennmaradást érő helyen végzett a múlt vasárnap véget ért bajnoki idényben.