Simeone az istenünk

485622113 Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone shouts instructions to his players during the UEFA Champions League semi-final second leg football match between Chelsea and Atletico Madrid at Stamford Bridge in London on April 30, 2014. AFP PH
Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone shouts instructions to his players during the UEFA Champions League semi-final second leg football match between Chelsea and Atletico Madrid at Stamford Bridge in London on April 30, 2014. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Érzi a felelősség súlyát a Real elleni BL-döntő előtt Diego Simeone, az Atlético edzője, akiért a játékosai akár egy hídról is leugranának.

Az Atlético Madrid játékosai és edzője nyilatkoztak a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntő előestjén. Szenvedélynek nem voltak híján.

A portugál Tiago három nyelven is válaszolt az újságírók kérdésére, rendre az edzőjüket dicsérve: "Számunkra Diego Simeone az isten. Mindent megváltoztatott. Ha azt mondaná, ugorjunk le egy hídról, megtennénk."

Az argentin edző lemosta a hagyományos "lúzer csapat" bélyeget az Atletiről, megnyerte a bajnokságot, a BL-ben pedig már eltakarította az útból a Barcelonát, veretlenül jutva a döntőbe.

Tiago számára Lisszabon hazai pályának számít, mint mondta, számos emlék fűzi a Fény stadionhoz. A 33 éves játékos visszafogottan dicsérte a Realt, amely "nagy csapat nagy játékosokkal, de mi vagyunk a bajnokok."

"Ez lesz a klubtörténet legfontosabb meccse" - jelentette ki lényegretörően Gabi. "Az egyéni elismerés nem érdekel, a csapatról szól minden."

Ez a mentalitás jól jellemzi a mai Atléticót, Gabi például Thibaut Courtois kapust dicsérte, Tiago pedig kijelentette, hogy "nem változtatunk semmit, nem adjuk fel az identitásunkat."

Simeone mindent megváltoztatott Forrás: AFP/Glyn Kirk

Simeonét főleg a két sérült kulcsemberről, Arda Turanról és Diego Costáról kérdezték, de ő pókerarccal csak annyit mondott: "Edzenek. Meglátjuk, milyen állapotban lesznek. Fontos játékosok, de ezek csak nevek. Vagy mindketten játszanak, vagy két másik csatár lép majd pályára."

Az edzőből megpróbálták kihúzni, hogy ha ma lenne a meccs, tudna-e játszani a két focista, de csak nevetett: "Holnap játszunk, és eszerint készülünk."

Arsene Wenger korábban arról beszélt, hogy ezen a meccsen minden nyomás a tizedik győzelmére hajtó Real Madridon lesz, míg az Atléticónak nincs vesztenivalója.

Simeone nem értett ezzel teljesen egyet: "Nem vagyok annyira túlterhelve, mint talán egyesek gondolnák, de érzem a felelősség súlyát a vállamon. Ez a Real már más, mint amelyiket megvertük a bajnokságban. Elemezhetjük a játékot, ahogy csak akarjuk, de senkinél sincs egy végső igazság, ezért olyan nagyszerű a foci."

A Bajnokok Ligája döntőjét a lisszaboni Luz-stadionban játsszák. A meccs szombat este 20.45-kor kezdődik.

Telekom TV előfizetéssel rendelkezők a TV GO-n különdíj fizetése nélkül végigszurkolhatják a 2014-es labdarúgó BL-döntőt mobilon, tableten vagy PC-n. Részletek itt: https://www.tvgo.hu/

A BL-döntőről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!