Sterbikkel igazi világválogatott alakul Szkopjéban

Sterbik Árpád kézilabda BL final four
Spain's goalkeeper Arpad Sterbik Capar tries to make a save during the men's preliminary Group B handball match Spain vs South Korea for the London 2012 Olympics Games on August 2, 2012 at the Copper Box hall in London. Spain won 33-29. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Barcelona vajdasági kapusa, Sterbik Árpád négyéves szerződést írt alá a macedón Vardar Szkopje csapatával, nyártól a BL-negyeddöntősnél folytatja pályafutását. A világ talán legjobb kapusa a hírek szerint 500 ezer euróért vált klubot. 

Szergej Szamszonyenko tulajdonos komolyan gondolja, hogy a világ legjobb férfikézilabda-csapatát vásárolja össze Szkopjéba. A milliárdos korábban kijelentette, Siarhei Rutenkát, Kiril Lazarovot, Nikola Karabaticot és Sterbik Árpádot (mind Barcelona) akarja megszerezni, és bár sokan kinevették, Szamszonyenko komolyan gondolta a sztárcsapat felépítését.

A Vardar gondolkodás nélkül kivásárolta Sterbiket 2016-ig szóló szerződéséből, a 35 éves kapusnak két évvel hosszabb kontraktust ajánlott, és valószínűleg busásan megfizeti. A 2001 és 2004 között a Fotex Veszprémben védő Sterbik a handball-planet.com-nak azt mondta, látja magát a Vardarnál folyó projektben, és biztos benne, hogy nagy célokért küzdhet majd a macedón csapattal.

Sterbik már spanyol válogatott Forrás: AFP/Javier Soriano

Timur Dibirov, Alex Dusebajev és Mihail Csipurin leigazolása már mutatta, hogy a Vardar elnöke nem a levegőbe beszél, ráadásul az eredmények is jöttek a csapatnál, hiszen a SEHA-liga megnyerése (jövőre itt indul a Veszprém és a Szeged is) mellett a Vardart csak idegenben lőtt több góllal ejtette ki a Final4-ból a későbbi győztes Flensburg.

Sterbik érkezése a pletykák szerint hatással lehetett volna a Veszprémre is, Spanyolországban olyan pletykák jártak, hogy a Barca Mikler Rolanddal pótolná Sterbiket, de a veszprémi klubhoz közeli forrásunk határozottan cáfolta az értesüléseket. Annál is inkább, mert Mirko Alilovicot a napokban megműtik, néhány hónapot biztosan ki kell hagynia, így a csapatnak mindenféleképpen szüksége lesz Miklerre. A Barca a hírek szerint most a RN Löwen kapusát, Nicklas Landint szemelte ki a távozó klasszis helyére.