A Chelsea és a Barca a legaktívabb a piacon

rakitic
Ivan Rakitic jövőre már Messi csapattársa lehet
Vágólapra másolva!
Egyelőre a nagy átalakulás előtt álló Barcelona és a Chelsea a legaktívabb a nyári átigazolási piacon, amelynek legnagyobb vesztese a spanyol bajnok Atlético Madrid lehet. Nem véletlen, hogy a klubok még a vb előtt szeretnék nyélbe ütni az üzleteket, hiszen a kiszemelt játékosok értéke sikeresen szereplés esetén nagyot emelkedhet a tornát követően. Európai körkép a legfrissebb transzferekről. 

Franck Ribéry sérülése miatt a francia válogatottban kiemelt szerepet kaphat a vébén Antoine Griezmann, a Real Sociedad bal oldali támadója, így tovább emelheti jelenleg 24 millió euróra taksált értékét. Már most is több nagy klub érdeklődik utána, a hírek szerint elsősorban a PSG szeretné megszerezni, de Louis van Gaal is szívesen leigazolná a Manchester Unitedhez. Az angol klubbal kapcsolatos további hír, hogy Rio Ferdinand távozik a nyáron, a Daily Mail pedig úgy tudja, egyelőre annak a legnagyobb az esélye, hogy a középső védő az Aston Villában folytassa pályafutását.

Továbbra is aktív a piacon a Liverpool: Emre Can megszerzése után Xherdan Shaqirit, a Bayern Münchennél mellőzött szélső támadót igazolná le a klub, mintegy 15 millió fontos összegért. Mellette Alberto Morenót, a Sevilla balhátvédjét vinnék, aki azonban – ahogy azt a napokban nyilatkozta – jól érzi magát a klubjában, ráadásul szerződése még négy évre szól, nem lesz könnyű megszerezni.

Arséne Wenger nagyra tartja a Napoli fiatal támadóját, Lorenzo Insignét. A játékos ügynöke, Antonio Ottaiano sietett is kijelenteni, hogy „nagyon megtisztelőnek tartják az Arsenal érdeklődését”, és készek a tárgyalások megkezdésére. Az előzetes hírek 17 millió font körüli vételárról szólnak. Rafa Benítez, a Napoli edzője azonban nem szeretne megválni játékosától, így lehet, hogy a tárgyalások gyorsan befejeződnek.

Loic Remy megszerzése viszont nagyon is közelinek tűnik az Arsenal számára. A QPR támadója az elmúlt szezont a Newcastle-nél töltötte kölcsönben, szerződés szerinti kivásárlási ára 10 millió font, Arséne Wenger pedig ennyit szívesen áldozna a támadóra, aki maga is szeretne a londoni klub játékosa lenni.

Ramires (jobbra) a Real Madridhoz távozhat a Chelsea-ből Forrás: AFP


Ramires, a Chelsea védekező középpályása viszont éppen távozna Londonból, a Real Madrid pedig a Sun forrásai szerint 25 millió fontot sem sajnálna érte. Carlo Ancelotti, a Real edzője nagyra tartja a játékost, akivel már dolgozott együtt a Chelsea menedzsereként. Szintén a klubhoz köthető hír, hogy a Times értesülései szerint Cesc Fabregas 30 millió fontnál alacsonyabb összegért kerül majd José Mourinho csapatához.

Ennél többe fog viszont kerülni az BL-döntős Atlético Madrid csatára, Diego Costa. A Chelsea még a világbajnokság előtt szeretné nyélbe ütni az üzletet, és már meg is tették 32 millió fontos vételi ajánlatukat a spanyol klubnak. Ez az összeg egyébként megfelel Costa szerződésben rögzített kivásárlási árának, a játékos pedig kérte klubját, hogy ennek megfelelően fogadja el a Chelsea ajánlatát.

Már biztos, hogy a spanyol bajnok Atlético Madridban folytatja pályafutását Guilherme Siqueira. A 28 éves balhátvéd az elmúlt szezonban a Benfica kölcsönjátékosa volt. Diego Simeone együttesének azért volt szüksége új balhátvédre, mert könnyen lehet, hogy Filipe Luís elhagyja a csapatot, és a Chelsea-től távozó Ashley Cole helyét veszi majd Londonban.

Még nem hivatalos, de a spanyol sajtó által kész tényként tálalt hír, hogy a Barcelona nagyjából 18 millió euróért leigazolja a Sevilla egyik kulcsemberét, a horvát válogatott Ivan Rakiticet - valószínűleg éppen a már említett Fabregas távozása miatt.

Ivan Rakitic (jobbra) jövőre már Messi csapattársa lehet Forrás: AFP


Az olasz AS Roma első nyári igazolása Seydou Keita. A Valenciától érkező középpályás egyéves szerződést kötött a klubbal.

Szintén a Serie A-ban folytathatja Romelu Lukaku, a Chelsea középcsatára, aki az elmúlt szezont az Evertonnál töltötte kölcsönben. A belga válogatott játékost elsősorban a Juventus szeretné megszerezni. A transzferre egy másik átigazolás is hatással lehet: a Juve ugyanis úgy szeretné leigazolni Alexis Sánchezt a Barcelonától, hogy a vételárba beépítik Fernando Llorentét is, aki a torinói klub jelenlegi elsőszámú centere.

A Milan egyelőre nem a csapatot, hanem a költségvetését szeretné erősíteni. Emiatt két irányítójuk közül az egyik szinte biztosan távozik a nyáron: Kaká iránt az MLS-ben futballozó Orlando City érdeklődik, a japán Keisuke Hondát pedig bárki viheti, az ára nagyságrendileg 10 millió euró.