Vágólapra másolva!
Marco Reus, a német labdarúgó-válogatott szélső támadója az elsődleges diagnózis szerint részleges bokaszalag-szakadást szenvedett az Örményország elleni barátságos meccsen, emiatt kénytelen kihagyni az előttünk álló világbajnokságot.

Reus, a Borussia Dortmund játékosa egy ártatlan szituációban sérül meg az Örményország elleni vb-felkészülési meccsen. Az esetet követően azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok bokaszalag-szakadást diagnosztizáltak nála. Ezt az értesülést azóta a Német Labdarúgó-szövetség is megerősítette.


"Nincsenek szavak arra, amit érzek. Egy pillanat alatt szertefoszlott az álmom. Ugyanakkor előre kell néznem, profin kell kezelnem a helyzetem és elvégezni a rehabilitációt, hogy még erősebben térjek vissza. Szeretnék minden jót kívánni a csapatnak, remélem, nélkülem is eléri a célját" - mondta Reus, aki 16 gólt szerzett a Bundesligában az elmúlt az idényben. Helyére Shkodran Mustafit, a Samdoria védőjét hívta be Joachim Löw szövetségi kapitány.

A felkészülési meccsen a német válogatott egyébként magabiztos győzelmet aratott: a Mainzban játszott találkozón 6-1-re verte az örmény együttest. Ezzel Joachim Löw már tizenegy mérkőzés óta veretlen, ilyen hosszú sorozata még nem volt a válogatott kispadján nyolc éve ülő edzőnek.

Az összecsapáson Miroslav Klose megszerezte 69. válogatott találatát, ezzel már ő a német válogatott történetének legeredményesebb játékosa, és átadta a múltnak Gerd Müller 40 évig fennálló 68 gólos csúcsát.

Eredmény:
Németország-Örményország 6-1 (0-0)
gól: Schürrle (52.), Podolski (71.), Höwedes (73.), Klose (76.), Götze (82., 89.) ill. Mhitarjan (69. – 11-esből)

A németek a ghánaiakkal, a portugálokkal és az amerikaiakkal találkoznak majd a brazíliai vb csoportküzdelmei során.