Vágólapra másolva!
A brazil válogatott egykori legendás csatára, Ronaldo nem szeretné elveszíteni vb-gólrekordját, ennek érdekében még a brazil szurkolókat is arra kérte, babonázzák meg a német Miroslab Klosét, aki túlszárnyalhatja a 2014-es tornán.

"Egy nagyon fontos küldetést bíznék rátok, már ha megtesztek nekem egy szívességet" – fordult a hazai szurkolókhoz Ronaldo a Brazília északkeleti részében fekvő Fortalezában.

"Azt szeretném kérni, hogy amikor Németország pályára lép majd itt, egy kicsit vuduzzátok meg Miroslav Klosét, hogy ne tudjon gólt szerezni. Minden nap imádkozom, hogy ne döntse meg a rekordom, kérlek, segítsetek nekem ebben" – viccelődött a szurkolókkal a legendás brazil csatár.

A világbajnokságok történetében Ronaldo szerezte a legtöbb gólt, összesen 15-öt, amivel a német Gerd Müller 14 gólos rekordját döntötte meg a 2006-os vb-n.

A 2010-es világbajnokságon azonban Miroslav Klose, a német válogatott középcsatára négy gólt is szerzett, ezzel feljött az örökranglista második helyére. Ha Brazíliában sikerül legalább két gólt szereznie, akkor letaszítja a trónról Ronaldót - erre reagált viccesen a brazil csatár a szurkolói ankéton.