Leonardo csalódott Dollban, Gera érkezhet

Gera Zoltán pályafutása, Fulham, 2010
LONDON, ENGLAND - MARCH 18: Zoltan Gera of Fulham celebrates scoring his penalty during the UEFA Europa League Round of 16 second leg match between Fulham and Juventus at Craven Cottage on March 18, 2010 in London, England. (Photo by Phil Cole/Getty Images) *** Local Caption *** Zoltan Gera
Vágólapra másolva!
A Fradi brazil légiósa, Leonardo késve érkezett vissza a felkészülésre, a klub megbüntette, mire a sértett középpályás az interneten közölte, hogy nincsen jó viszonyban Thomas Doll vezetőedzővel. Egyre valószínűbb, hogy a Ferencváros lemond Leonardóról, a helyére a Népligetben tréningező Gera Zoltán érkezhet.

A nemzetközi kupaindulás kiharcolásában főszerepet vállalt brazil középpályás, Leonardo késése és főképp az Instagramon közzétett véleménye különleges helycserét eredményezhet a Ferencvárosban. A 31 éves játékost a korábbi vezetőedző, Ricardo Moniz hívta a Fradiba, Leonardo a 2013-as bajnoki hajrá utolsó mérkőzésén lábtörést szenvedett, a hosszú rehabilitációja után sikeresen tért vissza a csapatba, meghatározó emberként vezette az FTC-t az Európa Liga-indulást érő harmadik helyre.

A szurkolók egyik kedvence azonban késve érkezett vissza a nyári szabadságáról, Thomas Doll egyhavi fizetésmegvonásra büntette, majd közölte vele, hogy a továbbiakban nem tart igényt a játékára. A Fradi tehát nem számol a játékossal, Leonardo nem szerepel a Ferencváros Európa Liga-keretében. A játékos az Instagramon tette közzé a véleményét.

Forrás: Getty Images/Phil Cole

"Nagyon csalódott vagyok a jelenlegi helyzet miatt. Nagyon szeretem a Ferencvárost, és mindig is éreztem a támogatást a szurkolók részéről. Úgy érzem, nem értjük meg egymást az edzővel, nem értek egyet a véleményével. Sokat mondhatnék még róla, de jobb, ha csöndben maradok, hogy minél hamarabb megoldjuk a nézeteltérést" - írta a brazil a közösségi oldalon.

Leonardo távozása, a drasztikusan megemelt jegyárak, valamint a szigorított stadionbeléptetési szabályok miatt a klubvezetőség egy magyar aduásszal igyekszik kedveskedni a szurkolóknak. A 77-szeres válogatott, a nyáron a West Bromwich Albiontól távozó Gera Zoltán - a Nemzeti Sport szerint - jelenleg is a Népligetben készül, igaz, nem a csapattal, hanem egy erőnléti edzővel. Ugyan májusban azt nyilatkozta, hogy inkább külföldön folytatná a pályafutását, de a nagy bérigényű Leonardo távozása után nem lenne meglepő, ha a brazilra költött pénzt a korábbi közönségkedvencre fordítaná a Ferencváros. Geráért nem kell fizetnie az FTC-nek, csak a fizetését kell állnia, de ez Leonardo elküldése után nem jelenthet gondot a klubnak. Gerát egyébként - szintén a sportnapilap szerint - Hollandiába, Olaszországba és az Egyesült Államokba is hívják.