Tőzsér visszatér a Watfordhoz

Tőzsér Dániel, foci, labdarúgás
UNITED KINGDOM, London : KRC Genk's Hungarian midfielder Daniel Tozser takes part in a press conference for the forthcoming UEFA Champions League, group E, football match between Genk and Chelsea at Stamford Bridge in London on October 18, 2011. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Tőzsér Dániel a Watford csapatában folytatja labdarúgó-pályafutását. A válogatott középpályás tavasszal már meghatározó tagja volt az angol másodosztályban szereplő együttesnek, de akkor a Genoa kölcsönjátékosaként szerepelt a szigetországban, most pedig a Parma adja kölcsön.

"Különleges orvosi ellenőrzésen vagyok túl, a szokásos vizsgálatok mellett csaknem két órán át feküdtem az MRI-gépben. Szerencsére mindent rendben talált a szakorvos, így este aláírtuk a megállapodást és csatlakozhatok a Watford keretéhez" - nyilatkozta Tőzsér Dániel. "Sokáig nem tartoztam a Parma kötelékébe, de ezt így terveztük, szerettem volna az angol csapatban maradni, jól sikerült az előző fél év, lezárhattam a genovai időszakot, és újra élveztem a futballt. Az edzői stáb és a játékoskeret sem változott, így ismerős arcok várnak az ausztriai edzőtáborban. Egy hétig készülünk együtt, aztán utazunk vissza Angliába. Felesleges konkrét célokat kitűzni, egyértelmű, hogy mi is a rájátszást jelentő helyek egyikére hajtunk, csendben, a háttérben."

Forrás: AFP/Glyn Kirk

"Már a Championship tavaszi idényének végén, májusban elkezdtünk azon dolgozni, hogy Dani a Watfordban maradhasson. Eleinte falba ütköztem, mert a Genoa nem törekedett a megoldásra. Több úton is elindultam, végül a Parma nyújtott segítséget. A jó viszonynak köszönhetően két évre szerződtette Tőzsér Dánielt, mindezt úgy, hogy belement: két évre kölcsönadja a Watfordnak. Szombaton írtuk alá a szerződést a Parmával, hétfőn a kölcsönszerződést az angolokkal. Nem volt könnyű menet, de a lényeg, hogy a végén minden úgy alakult, ahogy Dani szerette volna" - nyilatkozta menedzsere, Filipovics Vladan.