32 millió fontért lett a Chelsea-é Diego Costa

Atlético Madrid, Diego Costa, Raul Garcia
SPAIN, Madrid : Atletico Madrid's Brazilian-born forward Diego da Silva Costa (L) celebrates with Atletico Madrid's midfielder Raul Garcia after scoring their first goal during the UEFA Champions League quarter-finals second leg football match Club Atletico de Madrid vs AC Milan at the Vicente Calderon stadium in Madrid on March 11, 2014. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Chelsea-ben folytatja az Atlético Madrid spanyol válogatott csatára, Diego Costa.

Már hetek óta lehetett hallani róla, de immár hivatalos, az Atléticóval az előző szezonban bajnoki címet szerző és BL-döntőt játszó - igaz, ott sérülés miatt a 9. percben lecserélt - Diego Costa a Chelsea játékosa lett.

A spanyol válogatottal a vébén szereplő csatárt öt évre igazolta le a Chelsea, amely 32 millió fontot fizetett érte. Costa az előző szezonban az összes sorozatot tekintve 36 gólt szerzett, ez öttel több, mint amennyit a Chelsea támadói, Fernando Torres, Demba Ba és Samuel Eto'o lőttek.

Diego Costa (jobbra) ezentúl kék mezben ünnepelheti a góljait Forrás: AFP/Javier Soriano

"Nagyon izgatottan várom, hogy Angliában játszhassak, és hogy együtt dolgozhassak egy fantasztikus edzővel és a társakkal. Az előző idényben a BL-ben pályára léphettem a Chelsea ellen, így tisztában vagyok azzal, milyen komoly színvonalat képvisel a csapat. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani az Atléticónál, hogy segítettek abban, hogy jobb játékos váljon belőlem. Most egy új kaland kezdődik, és az a célom, hogy minél több trófeát nyerjek a Chelsea-vel" - futotta meg az ilyen szokásos udvariassági köröket Costa.