Vágólapra másolva!
A német Christoph Kramer annyira kába volt egy KO-val felérő ütközés után a vb-döntőben, hogy Nicola Rizzoli bírótól kérdezte, hogy melyik meccsen van.

Christoph Kramer hatalmas lehetőséget kapott az élettől, amikor Sami Khedira megsérült a vb-döntő bemelegítésénél.

A Mönchengladbach 23 éves védekező középpályása pályafutása során először lehetett kezdő a német válogatottban, és egyből a legfontosabb meccsen. Az álom aztán hamar véget ért, és elég kijózanító módon, Kramer fejét ugyanis vállal nagyon keményen eltalálta Ezequiel Garay, az argentinok védője, és a fiatal németen látszott, KO-val ért fel számára az ütközés.

Kramert le kellett cserélni az ütközés után Forrás: AFP/Christophe Simon

Nicola Rizzoli, a döntő olasz bírója - akit Puhl Sándor kritizált az elmaradt piros lapok és büntetők miatt - elmesélte, hogy az ütközés után a még mindig kába Kramer őt faggatta arról, hol is van.

"Spori, ez tényleg a vb-döntő? - kérdezte tőlem. Azt hittem, hogy csak viccel, erre megismételte a kérdést. Amikor meglepődve azt feleltem neki, hogy igen, ez a döntő, akkor megköszönte, és annyit mondott, hogy ezt fontos volt megtudnom. Akkor már világos volt számomra, hogy Kramer nincs rendben az ütközés miatt, és tanácsoltam Bastian Schweinsteigernek, hogy cseréljék le" - nyilatkozta Rizzoli a La Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, meglepte, hogy ő kapta a döntőt, mivel úgy számolt, hogy nem európai kapja a döntőt.

2010-ben ugyanis az angol Howard Webb vezette a spanyol-holland finálét, és 1990 óta az volt a vébéken a tendencia, hogy két egymás utáni döntőt nem vezet ugyanarról a földrészről érkezett bíró.