Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott szégyenteljes, 6-1-es vereséget szenvedett Portugáliától a hazai rendezésű Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában.

U19-es Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Felcsút, v.: Tore Hansen (norvég)
Magyarország - Portugália 1-6 (0-2) - élő közvetítés
Magyarország: Székely – Talabér, Asztalos, Lenzsér, Tamás – Németh M. (Mervó, 46.), Nagy D., Kalmár – Farkas Z. (Zsótér, 46.), Balogh N., Forgács
Portugália: Moreira – Riquicho, Nunes, Duarte, Rafael – Francisco Ramos (Palhinha, 68.), Podstawski, Marcos Lopes – Martins, André Silva, Ivo Rodrigues
gól: Mervó (73.), ill. Rodrigues (32. - 11-esből), André Silva (45., 66., 89., 92.), Martins (75.)
sárga lap: Marcos Lopes (41.)

A magyar U19-es válogatottól nagyon sokat várt a közvélemény és maguk a játékosok is, az első meccsen mégis nagyon simán, 3-1-re kikaptak Ausztriától, amely már 3-0-ra is vezetett. Mészöly Géza sövetségi edző négy helyen változtatott a kezdőcsapaton a keddi ellenfél, Portugália ellen, amely 3-0-ra verte Izraelt az első fordulóban, és a torna egyik esélyesének számít. Ezt gyorsan meg is mutatta, egyből a kapuja elé szorította a magyar válogatott, és annak ellenére, hogy szakadt az eső Felcsúton, és a Pancho Aréna talaján állt a víz, rendkíül labdabiztosan passzolgatott.

Akárcsak az osztrákok ellen, ezúttal is csináltak egy tizenegyest a magyar fiatalok, Rodrigues tolta meg a labdát a 16-oson belül, Asztalos elkésett, és felrúgta ellenfelét. A jogos büntetőt a sértett a 32. percben magabiztosan a kapuba lőtte. (0-1)

Az első félidő utolsó percében Tamás Krisztián próbálta meg elrúgni a labdát, de a nagy tócsában nem tudta, elcsúszott, a portugálok lecsaptak rá, egy visszagurítás után pedig André Silva higgadtan a kapuba gurított. (0-2)

Marcos Lopes és a portugál válogatott egy szinttel a magyar felett Forrás: Origo

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért, a portugálok irányítottak, és bár a magyar válogatott próbált agilisabban játszani, az ellenfél egy pillanatra sem hagyott ki. A mieink nem bírtak a portugálok legnagyobb sztárjával, Marcos Lopesszel, a Manchester City játékosa, az FA-kupában 2013 januárjában a Watford ellen debütált, a 88. percben állt be, majd lőtt is egy gólt. 17 évesen minden idők legfiatalabb Manchester City-gólszerzője lett, és most is megmutatta a tehetségét.

Rajta kívül is számos remek spílert láthattunk a meccsen, André Silva például ugyancsak tarthatatlan volt. A 66. percben duplázott, amikor két magyar védő között tökéletesen emelkedett, és fejelt a kapuba. (0-3)

André Silvát lehetetlen volt tartani Forrás: MTI/Illyés Tibor

Aztán jött a magyar szépítés, a 73. percben először találta el a kaput a házigazda csapat, a csereként beállt Mervó egy szép támadás végén kapásból lőtt, és bár a középen álló kapust találta el, de róla bepattant a labda. (1-3)

Két perccel később azonban jött a portugálok cselgépe, Martins, aki a torna talán legszebb gólját szerezte. Három magyar védőt ültetett be a hintába, majd ballal a kimozduló Székely mellett a kapuba lőtt. (1-4) A végén André Santos verte be az utolsó két szöget a magyar foci, vagy legalábbis az U19-es fociválogatott koporsójába, a négy góllal záró portugál csatár előbb a 89. majd a 92. percben is betalált. (1-6)

A magyar válogatott két forduló után két vereséggel, kilenc kapott góllal áll, de ha legyőzi az utolsó fordulóban Izraelt, akkor kijut a jövő évi U20-as világbajnokságra.