7-0-s győzelemmel indult a Van Gaal-éra a MU-nál

brazília hollandia focivb bronzmeccs
BRASILIA, BRAZIL - JULY 12: Head coach Louis van Gaal of the Netherlands looks on prior to the 2014 FIFA World Cup Brazil 3rd Place Playoff match between Brazil and Netherlands at Estadio Nacional on July 12, 2014 in Brasilia, Brazil. (Photo by Alex Livesey - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Manchester United 7-0-ra győzött a Los Angeles Galaxy elleni felkészülési meccsen, vagyis elég emlékezetesre sikerült az új edző, Louis van Gaal debütálása.

Van Gaal a hollland válogatottnál a vébén is használt 3-4-1-2-es formációban játszatta a MU-t, amelyben két új szerzemény, a balhátvéd Luke Shaw és a védekező középpályás Ander Herrera is kezdő volt.

A United gyorsan megszerezte a vezetést, Welbeck 25 méterről lőtt látványos gólt, majd az első félidő hajrájában Rooney duplázott, előbb egy büntetőt értékesített, aztán kihasználta, hogy az egyik védő lyukat rúgott a kapuja előtt.

Van Gaal a félidőben sort cserélt, csak Herrera és Fletcher maradt a pályán, de az új fiúk is kitettek magukért, Reece James és Ashley Young is duplázott, ezzel alakult ki a 7-0-s végeredmény.


A másik mancehsteri csapat sem fukarkodott a gólokkal, a City 4-1-re verte a Kansas Cityt, míg a Roma 1-0-ra győzött a Liverpool ellen.