Vágólapra másolva!
A bajnok Paris Saint-Germain nyerte a francia szuperkupát, miután Zlatan Ibrahimovic duplájával 2-0-ra verte a kupagyőztes Guingampot.

Elég volt a kezdőcsapatokat megnézni, hogy kiderüljön, a párizsiak a toronymagas esélyesei a meccsnek, még úgy is, hogy Cavani ezúttal a kispadra került.

Kilenc perc telt el a meccsből, amikor vezetést szerzett a PSG, Pastore passzolt a kaputól 18 méterre lévő Ibrahimovicnak, aki egy lövőcsellel két védőt is megurasztott, majd a kapu jobb oldalába csavart. A svéd klasszisnak a négy francia sorozat közül csak a szuperkupában nem volt gólja - egészen idáig.

Ibrahimovic 11 perccel később is a jobb sarkot választotta, akkor egy lökés miatt megítélt büntetőt értékesített.

A 32. percben Marquinhos szabálytalansága után a Guingampnak is megvolt az esélye a szépítésre, de Yatabaré tizenegyesét úgy fogta meg Sirigu, hogy ki sem pattant róla a labda.

Bár még egy óra volt hátra a meccsből, sok érdemleges már nem történt, pedig Cavani is beállt a 62. percben, de ő sem tudott már változtatni az eredményen. A PSG a 2-0-s győzelemmel zsinórban másodszor gyűjtötte be a szuperkupát, összesen pedig negyedszer. A listát a Lyon vezeti nyolc győzelemmel.

francia szuperkupa-döntő:
PSG - Guingamp 2-0 (2-0)
gól: Ibrahimovic (9., 20., a másodikat 11-esből)