Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Howard Webb, a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjének játékvezetője. Az eset nagy visszhangot váltott ki Angliában, elsősorban azon élcelődnek az szurkolók, hogy Webb a Manchester United házibírójának számított a szemükben.

Howard Webb 25 év bíráskodás után vonult vissza, a jövőben az angol Professzionális Játékvezetői Testület technikai igazgatójaként dolgozik tovább.

A cinikus szurkolói vélekedés szerint Webb ítéleteivel rendre a Manchester United csapatát segítette. A folyamat talán 2011-ben tetőzött, amikor egy FA-kupa-meccsen nagyon könnyű tizenegyest adott a Unitednek az ősi rivális Liverpool ellen az Old Traffordon.

Tízéves Premier League-pályafutása alatt egyébként összesen hét tizenegyest fújt be a Unitednek, és csak egyet ítélt a csapat ellen, ami szintén állandó alapot szolgáltatott a pletykáknak, melyek szerint Webb a Unitednek drukkol.

Ennek megfelelően a Manchester City ironikus üzenettel kommentálta a bíró visszavonulását Twitteren. Az üzenetben sok sikert kívánnak a Howard Webbnek az új munkájához, ám azt egy olyan képpel illusztrálják, amelyen a játékvezető éppen kiállítja a csapat egyik játékosát, a kínai Szun Csi-hajt. Mindez a 2006-os FA-kupa negyeddöntőjében történt - a kiállítás miatt természetesen veszített a csapat a West Ham United ellen, a City pedig nem felejtette el a bakit, Szun piros lapja ugyanis minden volt, csak jogos nem.


Az ilyen esetek miatt is alakult ki az a félig vicces szurkolói vélekedés, hogy az Old Traffordon a Manchester United vezetőségének újabb szobrot kéne avatni a nagy visszavonuló emlékére.