Honosított csatárral erősítene a román futballválogatott

Kehinde Fatai, foci
EGYPT, Cairo : Nigerian player Kehinde Fatai (R) competes with Spanish player Victor Laguardia (L) during their FIFA U-20 World Cup football match in Cairo on September 29, 2009. AFP PHOTO/KHALED DESOUKI
Vágólapra másolva!
A nigériai csatár, Kehinde Fatai honosításával erősítené keretét a magyarokkal egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő román labdarúgó-válogatott.

Az afrikai játékos román nemzeti csapatban szerepeltetésével kapcsolatos nehézségekről Valeriu Rachita, a válogatott másodedzője nyilatkozott a Dolce Sport televíziónak. Rachita elmondta, Fatai honosítása folyamatban van, de bizonytalan, hogy a nigériai csatár magára öltheti-e a román válogatott mezét, három mérkőzésen ugyanis játszott Nigéria U20-as csapatában.

"Nem tudjuk, hogy ezeket a mérkőzéseket a FIFA válogatott mérkőzésekként tartja-e számon. A szövetség mindent megtesz azért, hogy Fatai a román válogatottban játszhasson. Az állampolgárság nem lenne gond, hiszen Fatai minden feltételt teljesít. Várjuk, hogy mit dönt a FIFA" - mondta Valeriu Rachita.

A nigériai Kehinde Fatai (jobbra) szerepelt a 2009-es U20-as vébén is. Forrás: AFP/Khaled Desouki

A 24 éves Kehinde Fatai 2007-ben igazolt Romániába. Négy szezont játszott a Farul Constanta csapatában, 2010 óta az Astra Giurgiu keretét erősíti. Az elmúlt évadban csapata a belga bajnokságban játszó Bruges-nek adta kölcsön.

A román válogatott korábban Younes Hamza honosítását is tervezte, de a két évig Plioestiben futballozó csatár végül Tunéziát választotta, igaz, eddig még csak két barátságos mérkőzésen szerepelt, azaz válthatna, ha akarna.

Rachita kitért Adrian Mutu esetleges válogatottbeli szereplésére is, de azt mondta, a játékos korábban elavultnak minősítette a nemzeti együttes felkészülési módszereit. A válogatottban 2013-ig 77-szer szereplő játékos ismételt behívása azért merült fel, mert a román bajnokságba visszatérő 35 éves csatár jó formát mutatott csapata első mérkőzésein.