Vágólapra másolva!
Pályafutása első európai Szuperkupáját nyerte meg Cristiano Ronaldo, a portugál klasszis sokat is tett ezért, hiszen két góljával 2-0-ra verte a BL-győztes Real Madrid az Európa Liga-címvédő Sevillát a cardiffi fináléban.

Eredmény, európai Szuperkupa-döntő:
Real Madrid - Sevilla 2-0 (1-0) - az élő közvetítés
Cardiff, Cardiff City Stadion
v.: Mark Clattenburg (angol)
Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao (Marcelo, 84.) - T. Kroos, Modric (Illarramendi, 86.)- Bale, James Rodríguez (Isco, 72.), Cristiano Ronaldo - Benzema
Sevilla: Beto - Coke (Figueiras, 84.), Pareja, Fazio, Fernando Navarro - Krychowiak, Daniel Carrico - Vidal Parreu (Aspas, 66.), Denis Suárez (Reyes, 78.), Vitolo - Bacca
gól: Ronaldo (30., 49.)
sárga lap: Carvajal (45.), Kroos (53.), illetve Vitolo (42.), Fernando Navarro (66.)

A papírforma Real Madrid-győzelmet ígért az európai Szuperkupa-döntő előtt, de Unai Emery, a Sevilla mestere azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, mi másért utaznának Cardiffba, ha nem a győzelemért.

Ronaldo két gólja döntött Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ennek ellenére nagyon gyámoltalanul kezdett a Sevilla, az új igazolások - Denis Suarez és Grzegorz Krychowiak - nem tudtak olyan lendületet vinni a játékba, mint a másik oldalon James Rodriguez vagy Toni Kroos.

De nem utóbbiaknak volt köszönhető, hogy a madridiak folyamatosan támadtak, hanem a villámgyors Gareth Bale, Cristiano Ronaldo kettősnek. A két szélső a gyakori helycserékkel az őrületbe kergette a sevillai védőket, Ronaldo ráadásul folyamatos tűzerő alatt tartotta Beto kapuját.

A portugál először a 30. percben volt eredményes, akkor Bale varázslatos, 30 méteres keresztlabdáját lőtte a kapuba (1-0). Aztán a második félidőt is hasonlóan kezdte, akkor Benzema ugratta ki, Beto pedig mozdulni is alig tudott a bal sarokba zúduló bombára (2-0).

A Real fölényét a statisztika is alátámasztotta, 53 százalékban birtokolta a labdát (de ez a számadat a meccs túlnyomó részében 60 százalék felett volt), 11 lövésből hét eltalálta a kaput, szemben a sevillaiak 6/3-as mérlegével.

Az EL-győztes csak a hajrá tíz percére tudott igazán felpörögni, de gólig így sem jutott. A Real Madrid végül 2-0-ra nyert, és 2002 után másodszor hódította el a trófeát.