Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic majdnem 12 millió forintnak megfelelő svéd koronát utalt át az értelmi fogyatékosok fociválogatottjának, amely így ott lehet a brazíliai vébén. A magyar csapatnak is kellett volna egy Ibrahimovic.

A svéd értelmi fogyatékosok válogatottja két évvel ezelőtt kiharcolta a vb-részvételt, sokáig azonban úgy tűnt, a csapat az anyagi nehézségek miatt nem jut ki Brazíliába. Utolsó mentsvárként azt találták ki, hogy híres játékosok mezét elárverezik, hogy az így befolyt bevételből utaztassak ki a csapatot, Zlatan Ibrahimovic azonban a segítségükre sietett.

"Nem tudtuk, hogyan fog összejönni a pénz, de akkor lépett a színre a Zlatan, aki megkérdezte, mekkora összegre van szükségünk, majd átutalt 350 ezer koronát (11,9 millió forint) a számlánkra, amiből fedezni tudjuk az utazást és a szállást, valamint az ottlétünket. Csodálatos gesztus volt ez Zlatan részéről, akit teljesen félreismertek az emberek, valójában egy kedves és melegszívű fickó" - nyilatkozta az Expressen nevű lapnak Stefan Jonsson, a csapat másodedzője.

"A futball mindenkié, függetlenül a nemtől és az egészségi állapottól. Amikor a svéd válogatottal nem jutottunk ki a világbajnokságra, nagyon csalódott voltam, és amikor hallottam az értelmi fogyatékosok csapatáról, úgy voltam vele, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megtudják, milyen érzés egy vébén szerepelni. Nem volt min gondolkodni, úgy éreztem, muszáj segítenem" - idézte Ibrahimovicot a svéd szövetség honlapja.

A Nemzeti Sport Online azt írja, a magyar csapat a megfelelő pénzügyi fedezett miatt lemarad a vébéről, annak ellenére, hogy a világranglistán a harmadik helyet foglalja el, és négy éve negyedik lett Dél-Afrikában. Nekik nem volt Ibrahimovicuk, aki pénzzel segített volna.