Érvényben hagyták Suárez eltiltását

Giorgio Chiellini, Luis Suárez, foci, foci-vb
BRAZIL, Natal : (FILES) This combo of 2 photos shows Italy's defender Giorgio Chiellini (L) showing an apparent bitemark and Uruguay forward Luis Suarez (R) holding his teeth after the incident during the Group D football match between Italy and Uruguay at the Dunas Arena in Natal during the 2014 FIFA World Cup on June 24, 2014. Suarez on June 30, 2014 apologized to Italian defender Giorgio Chiellini and to the entire "football family" for the bite for which he was penalized by the FIFA, in a message published on his official Twitter and Facebook accounts. AFP PHOTO/ YASUYOSHI CHIBA / DANIEL GARCIA
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyben hagyta Luis Suárez négyhónapos eltiltását, de annyit enyhített korábbi, mindenféle sporttevékenységet érintő ítéletén, hogy az uruguay csatár együtt edzhet új csapatával, a Barcelonával. 

Luis Suárez védői múlt héten, Lausanne-ban azt próbálták elérni a CAS-nál első körben, hogy a játékos eltiltása csak válogatott mérkőzésekre vonatkozzon (kilenc mérkőzésre tiltotta el a FIFA, miután a brazíliai világbajnokságon megharapta Giorgio Chiellinit), másodsorban pedig azt, hogy legalább a Barcelona edzésein részt vehessen.

A Sportdöntőbíróság a várakozásokkal ellentétben nem csökkentette a játékos négyhónapos eltiltását, viszont helyt adott annak a kérésnek, hogy a Suárez látogathassa a Barca edzéseit. Az érvényben maradt eltiltás azt jelenti, hogy az uruguayi csatár a Real Madrid elleni bajnoki rangadó hétvégéjén játszhat először új csapatában.

Hiába kért bocsánatot mindenkitől Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba/Daniel Garcia

A Suárezre kirótt büntetés a világbajnokságok történetének legsúlyosabb eltiltása, a játékost korábban már szankcionálta az angol szövetség, és hazája futballszövetsége is. Suárezt 81 millió euróért vásárolta meg a Barcelona a Liverpooltól.