Az Újpest bedarálta a Lokit

Varga József Budapest, 2014. augusztus 16.
Filip Stanisavljevic, az Újpest (b) és Varga József, Debrecen játékosa az OTP Bank Liga Újpest FC - DVSC-TEVA mérkőzésén az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 2014. augusztus 16-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2014. augusztus 16. Filip Stanisavljevic, az Újpest (b) és Varga József, Debrecen játékosa az OTP Bank Liga Újpest FC - DVSC-TEVA mérkőzésén az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 2014. augusztus 16-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az Újpest Simon Krisztián 90. percben szerzett góljával hazai pályán 1-0-ra verte a Jovanovic kiálíltása miatt a 47. perctől emberhátrányban játszó Debrecent a labdarúgó NB I negyedik fordulójában, így két győzelemmel és két döntetlennel továbbra is veretlen. A címvédő Lokinak ez már a második veresége volt, és csupán négy ponttal áll.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Újpest FC - DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Budapest, 3000 néző, v.: Iványi
Újpest: Balajcza - Vadász, Litauszki, Heris, Forró - Stanisavljevic (Kosovic, 84.), Vasiljevic, Nagy G., Balogh B. - Simon, Suljic
DVSC: Poleksic - Jovanovic, Morozov, Máté, Korhut - Bódi (Bouadla, 80.), Varga, Zsidai, Szakály - Kulcsár (Seydi, 73.), Sidibe
gólszerző: Simon (91.)
piros lap: Jovanovic (47.)
sárga lap: Forró (86.), illetve Jovanovic (33., 47.)

Lendületesen vetette bele magát a játékba az Újpest, aktívabban próbálkozott támadásvezetéssel. Érzékelhetően többet volt a labda a fővárosi csapatnál, de ritkán alakult ki gólhelyzet, mivel mindkét együttes sokat dolgozott a középpályán.

Nagyot küzdött az Újpest a győzelemért Forrás: MTI/Kovács Tamás

Élénk iram jellemezte az első félidőt, akárcsak a másodikat, amelyben gyakorlatilag végig emberelőnyben játszott az Újpest, miután Jovanovicot - aki a 47. percben megkapta második sárga lapját - kiállították.

Innentől kezdve még nagyobb nyomást helyezett a debreceniek kapujára fővárosi csapat, de jórészt csak távoli lövésekből tudott veszélyeztetni. Egy ilyenből született a három pontot érő gól, amely előtt a labda az egyik védőn megpattant.