Van Gaal hazai vereséggel kezdett Manchesterben

Louis van Gaal, Manchester United, foci
UNITED KINGDOM, Manchester : Manchester United's Dutch manager Louis van Gaal signs autographs before the English Premier League football match between Manchester United and Swansea City at Old Trafford in Manchester, north west England on August 16, 2014. AFP PHOTO/PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Vereséggel kezdte manchesteri pályafutását Louis van Gaal, a Swansea egyáltalán nem érdemtelenül nyert az Old Traffordon 2-1-re. A ManUnited tartalékosan állt fel, de a játéka még ehhez képest is kifejezetten gyenge volt. Ashley Young duplán veszített. 

Premier League, 1. forduló

Manchester United-Swansea 1-2 (0-1) G: Rooney 53. ill. Szung-Jung 28., Sigurdsson 72.
Leicester-Everton 2-2 (1-2) G: Ulloa 22., Wood 86. ill. McGeady 20., Naismith 45.
Queen's Park Rangers-Hull City 0-1 (0-0) G: Chester 52.
Stoke City-Aston Villa 0-1 (0-0) G: Weimann 50.
West Bromwich Albion-Sunderland 2-2 (1-1) G: Brahino 42.- 11-esből, 74., ill. Cattermole 5., Larsson 85.
West Ham United-Tottenham 0-1 (0-0) G: Dier 93.

A Premier League első fordulójában még nem sok látszott Louis van Gaal munkájából, a Manchester United a David Moyes alatt látott lassú, kilátástalan játékkal kezdett a Swansea ellen. A meglehetősen tartalékos hazaiak még az első félórában hátrányba kerültek, Ki Szung-Jung szép lövéssel szerezte meg a walesiek első találatát, igaz, a koreai lövése előtt szabálytalanul akadályozták a hazaiak védőit.

A második félidő elején Wayne Rooney gyorsan kiegyenlített, egy méterről, ollózó mozdulattal húzott be egy felpörgő labdát, de a Swansea ráérzett, hogy nincs sok félnivalója, és nem állt vissza őrizni az egy pontot. Gylfi Sigurdsson egy szép, de némileg szerencsés támadás végén újra a walesieket juttatta előnyhöz. A United erőtlenül próbálkozott, de Van Gaal cseréi nem jöttek be, így a holland edző hazai vereséggel mutatkozott be a Premier League-ben.

Van Gaalt a meccs előtt még szerették Forrás: AFP/Paul Ellis

A mérkőzés kevés emlékezetes jelenete közül az egyik az volt, amikor a bíróval perlekedő Ashley Young szájába hirtelen belerepült valami. Több angol oldal azt írja, egy madár pottyantott a játékos szájába, de a lövedék röppályáját elnézve lehet, hogy köpés volt. Mindenképpen fúj.

A Muhamed Besicet végig a kispadon jegelő Tottenham még az első félidőben emberhátrányba került a West Ham vendégeként, de a hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel, a Naughton kezezéséért megítélt büntetőt Noble mellé lőtte. A második félidőben a West Ham is 10 emberre fogyatkozott, Collins kapta meg második sárgáját. Mindkét oldalon voltak helyzetek, végül a 93. percben az első Premier League-mérkőzésén pályára lépő Eric Dier lőtte be Kane remek passzát, ezzel nyert a Spurs.

Az Everton hiába vezetett kétszer is az újonc Leicester otthonában, de a hajrában a frissen feljutott kiscsapat Wood góljával másodszor is kiegyenlített. Szintén 2-2-re végzett a Sunderland a WBA otthonában, a birminghamiak Berehino két góljával már győztesnek tűntek, amikor a 85. percben Larsson kiegyenlített.

Ugyanebben a pillanatban Londonban drámai események történtek: a Hull vezetését Austin egyenlíthette volna ki büntetőből, de a QPR játékosa elhibázta a 11-est. Az Aston Villa a Stoke otthonában tudott nyerni, az alacsony színvonalú meccs utolsó pillanatában a hazaiak bődületes ziccert hibáztak.