A Liverpool remek meccsen verte a Southamptont

498486213
Liverpool's English midfielder Raheem Sterling (L) breaks free from Southampton's English defender Nathaniel Clyne to score the opening goal during the English Premier League football match between Liverpool and Southampton at Anfield stadium in Liverpool, northwest England, on August 17, 2014. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
Vágólapra másolva!
A Premier League első fordulójának vasárnapi játéknapján a Liverpool remek meccset játszott a Southamptonnal, és végül a gólt szerző és gólpasszt adó Raheem Sterling vezérletével sikerült legyőznie a vártnál sokkal masszívabb Sotont. A délutáni meccsen könnyedén nyert a Manchester City a Newcastle otthonában. 

Premier League, 1. forduló:

Liverpool-Southampton 2-1 (1-0) G: Sterling 23., Sturridge 79., ill. Clyne 56.
Newcastle United-Manchester City 0-2 (0-1), D. Silva 39., S. Agüero 92.

Hatalmas iramban kezdődött a mérkőzés, bár a Liverpoolnál volt többet a labda, és a hazaiak alakították ki az első helyzeteket, a Southampton is lényegesen jobb játékot mutatott, mint sokan várták tőle. A Soton edzője mellett több kulcsemberét is elveszítette, ennek ellenére a teljesen átalakult csapat már az első fordulóban szervezetten futballozott.

A Liverpool a 23. percben megszerezte a vezetést, Jordan Henderson 35 méterről káprázatos labdát tálalt a védők között kilépő Raheem Sterling elé, aki higgadtan passzolta be a hazaiak vezetőgólját. Az első félidő hátralevő részében mindkét csapat szerezhetett volna gólt, Mignolet és Forster is bemutatott néhány nagy védést.

Sterling: gól + gólpassz Forrás: AFP/Paul Ellis

A második játékrész elején bombagóllal egyenlített a Southampton. Tadic két védő között sarokkal tette le a labdát a 16-oson belülre robbanó Clyne elé, aki irtózatos erővel a bal felső sarokba bombázta a Soton egyenlítését. 15 perccel később majdnem összejött a vendégeknek a vezetés is, de elszórakozták a ziccerüket.

A hajrában a Liverpool harcmodort váltott, elkezdték a kapu elé ívelgetni a labdát, és a taktika bejött: egy jobb oldali beadás után nem tudtak felszabadítani a védők, a felfejelt labdát Sterling bólintotta vissza, Daniel Sturridge pedig közelről pont annyira ért bele, hogy a labda a jobb alsó sarokba vánszorogjon. A lefújás előtt majdnem kiegyenlített a Soton, de Graziano Pellé lövését Mignolet hatalmas bravúrral a lécre tolta.

A nyitóforduló vasárnapi játéknapjának utolsó meccsén a Manchester City könnyedén, 2-0-ra nyert a Newcastle United otthonában. A bajnoki címvédő City az első félidő végén szerezte meg a vezetést, Edin Dzekok csodaszép sarkazással hozta ziccerbe David Silvát, aki közelről nem hibázott.

A második félidőben is a tartalékos manchesteriek irányították a játékot, több gólt is szerezhettek volna, de a megnyugtató második találatra egészen az utolsó pillanatokig kellett várni. A csereként beállt Sergio Agüero a 92. percben vitte be a döntő csapást, miután egy az egyben megverte Collocinit, és saját lövése utáni kipattanót segítette a kapuba. Az utolsó 10 percben a Newcastle is szerezhetett volna gólt, de a hazaiak végül egyszer sem találták el ellenfelük kapuját, úgy pedig nehéz.