Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította hétfőn a Legia Warszawa sürgősségi fellebbezését, amelyet a lengyel bajnok azért nyújtott be, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) helyezze vissza a csapatot a Bajnokok Ligája selejtezősorozatába.

Az UEFA múlt csütörtökön utasította el a varsói klub fellebbezését, amely egy eltiltott játékos szerepeltetése miatt kiesett a BL-selejtező harmadik fordulójában.

A Legia ugyan 6-1-es összesítéssel felülmúlta a Celticet, ám az augusztus 6-i visszavágón jogosulatlanul szerepelt az eltiltott Bartosz Bereszynski, így hiába győztek a varsóiak Glasgow-ban 2-0-ra, a mérkőzést a zöld asztalnál 3-0-val végül a Celtic nyerte meg.

Ez az eredmény pedig éppen elég volt a skótok továbbjutásához, mivel az első mérkőzésen 4-1-re kaptak ki, azaz idegenben szerzett góllal léptek tovább.

A lengyelek többek között azzal érveltek: megérdemelnék, hogy a következő körben szerepeljenek annak ellenére, hogy Bereszynski csereként beállva az utolsó percekben valóban jogosulatlanul lépett pályára.

Az augusztus 8-i sorsoláson a Celtic a szlovén Maribort kapta ellenfélül a főtáblára jutásért, míg az Európa Ligába átkerült Legia a kazah Aktobe csapatával találkozik a sorozat kvalifikációjának utolsó körében.