Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter csapata a svéd Malmö ellen lép pályára a BL-főtábláért, az Arsenal Isztambulba utazik, a Napoli egy tucat vb-veteránnal várja a Bilbaót. A Besiktas-Arsenal meccset élő streamen is követheti az Origón!

Elég aránytalanul oszlik el a főtáblára jutásért rendezendő tíz BL-selejtező a keddi és a szerdai játéknap között, egyértelműen kedden várhatók az érdekesebb meccsek. Magyar szemmel ide sorolandó a Salzburg-Malmö összecsapás, melyen egyebek mellett az a tét, hogy lesz-e ebben a szezonban magyar résztvevője a BL-nek. Gulácsi Péter vélhetően most is kezdeni fog a párharc esélyesének számító osztrák csapat kapujában.

A mezőnyben ugyanakkor talán az Arsenal a legnagyobb név, ráadásul elég masszív ellenféllel, a Besiktassal találkozik. A londoni klub az eddigi BL-selejtezőiből egyet sem bukott el, legutóbb például a szintén török Fenerbahcét 5-0-val küldte az EL-be. Slaven Bilic, a Besiktas vezetőedzője sietett elismerni az Arsenal erejét, de rögtön hozzátette, hogy nem a mezcsere kedvéért játszanak, "szelfizni sem fogunk Alexis Sanchezzel, Artetával vagy Giroud-val".

Na, vele sem lesz török szelfi Forrás: AFP/Olly Greenwood

Remek meccsnek ígérkezik a Napoli-Bilbao is. Az évek óta eredményes és látványos focit játszó nápolyiak az előző idényben is ott voltak a legjobb 16 között a BL-ben, a baszkoknak viszont ez 16 éve sikerült legutóbb. Rafael Benítez, a Napoli spanyol vezetőedzője azt mondta a meccs előtt, hogy Gonzalo Higuaín nincs még tökéletes állapotban, de ez természetes azok után, hogy játszott a nyári vb-n. A keret másik 11 tagja is ott volt egyébként Brazíliában, míg a Bilbaóból senki.

Az előző EL-idényben fél Európát kioktató Ludogorecnek, az egykori krumplitermelők csapatának ezúttal a Steauát kellene kiejtenie ahhoz, hogy a BL-ben is felborogathassa a papírformát, az ötödik párharcban pedig a dán Köbenhavn a szezont 6-0-s kupadiadallal (Stefan Kiessling ötöt vágott) kezdő Leverkusennel találkozik.

A Besiktas-Arsenal meccsről akkor sem marad le, ha sokan tolonganak a képernyő előtt a kocsmában, vagy ha épp a kezdő sípszó előtt romlik el a tévéje: egy regisztráció és a 330 forintos "meccsjegy" kifizetése után számítógépen vagy akár mobilon is láthatja a Sport TV közvetítését. További részletek itt!

Bajnokok Ligája-selejtező
3. forduló, első mérkőzések:
Salzburg (osztrák)-Malmö (svéd) 20.45
Steaua (román)-Ludogorec (bolgár) 20.45
Besiktas (török)-Arsenal (angol) 20.45
Köbenhavn (dán)-Bayer Leverkusen (német) 20.45
Napoli (olasz)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45
A másik öt párharc odavágóját szerdán rendezik.