Társoldalunk:

Az önkormányzat 20 milliójából erősíthet a Haladás

2014.08.22. 12:24

Húszmillió forint rendkívüli támogatást nyújt a Haladás labdarúgócsapatának új játékosok igazolására a többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat.

Puskás Tivadar polgármester szerint a többlettámogatással azt szeretnék elérni, hogy a Haladás játékoskerete megerősödjön és a csapat a bajnokságban továbbra is eredményesen szerepeljen.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója elmondta: a 480 millió forintos költségvetéssel gazdálkodó csapat számára komoly segítséget jelent minden anyagi támogatás, s ez most különösen jókor érkezik, mert több olyan játékossal is tárgyalásban vannak, akivel erősíteni akarnak.

Az ügyvezető egyelőre nem kívánta megnevezni, hogy kiket szeretnének szerződtetni, sőt még azokat a posztokat sem jelölte meg, amelyeken az esetleges új játékosokkal erősítenének.

Tommaso Rocchi, a Lazio korábbi játékosa egy hete már részt vesz a csapat edzésein, és bár az ő leigazolásával kapcsolatban Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője úgy nyilatkozott: az olasz csatár szerződtetését az edzéseken eddig nyújtott teljesítménye alapján nem javasolja, a klub honlapján azt olvasni, december 31-ig mégis a szombathelyieknél folytatja a korábbi háromszoros olasz válogatott.

A Haladas.hu azt írja, a klubnak egy forintjába sem kerül Rocchi leigazolása, a fizetését egy magyar támogató állja, amely ennek fejében mezszponzora lesz a csapatnak. A Haladás a hatodik helyen végzett az elmúlt idényben, a mostani szezonban négy forduló után a kilencedik helyen áll