Társoldalunk:

Gera-parádéval nyert a Fradi

2014.08.24. 18:42

Az előző szezonban bronzérmes Ferencváros magabiztos győzelmet aratott az újonc Nyíregyháza ellen az OTP Bank Liga ötödik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. Ez volt az első bajnoki meccs a zöld-fehérek új stadionjában, a Groupama Arénában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Ferencváros-Nyíregyháza Spartacus 3-1 (2-0)
Groupama Aréna, 10 ezer néző, v.: Vad II
gól: Busai (13.), Gera (28.), Mateos (67., 11-esből), illetve Bajzát (78.)
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Nagy D. (Havojic, 63.), Busai, Gyömbér, Gera (Lauth, 72.) - Böde, Ugrai (Kukuruzovic, 68.)
Nyíregyháza: Balogh - Fodor, Szokol, Rubus (Koller, 30.), Jánvári - Gengeliczki, Pekár (Sándor I., 75.), Kostic, Abdouraman - Szécsi (Pákolicz, 63.), Bajzát
sárga lap: Bönig (81.), Mateos (93.), illetve Törtei (59.), Balogh (88.)

A várakozásoknak megfelelően a Ferencváros kezdett aktívabban, s ez már a 13. percben meghozta az eredményt. A gól után sem álltak le a zöld-fehérek, s újabb negyedóra elteltével megduplázták előnyüket: Gera Zoltán egy parádés távoli lövéssel vette be Balogh kapuját. Csábi József, az újonc vendégek vezetőedzője cserélt, Rubust Koller váltotta, s ennek nyomán az első félidő végén kissé összeszedettebben játszott a Nyíregyháza.

A fordulást követően is a hazaiak irányítottak, s a játékrész derekán - miután Pekár felvágta Ugrait a 16-oson belül - 11-eshez jutottak, amelyet értékesítettek is, s ezzel eldőlt a három pont sorsa. A vendégek erejéből a hajrában csak a szépítésre futotta.