C. Ronaldo az év játékosa az UEFA-nál

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, foci
UNITED KINGDOM, Cardiff : Real Madrid's Portuguese striker Cristiano Ronaldo celebrates scoring the opening goal of the UEFA Super Cup football match between Real Madrid and Sevilla at Cardiff City Stadium in Cardiff, south Wales on August 12, 2014. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldót, a Real Madrid kétszeres aranylabdás portugál sztárját választották az Év játékosának az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA). A BL-győztes Real Madrid játékosa Manuel Neuert és Arjen Robbent előzte meg a szavazáson. 

A 29 éves támadó pályafutása során először érdemelte ki ezt az elismerést, amelyet negyedik alkalommal ítéltek oda, Ronaldo pedig az ezt megelőző három évben is ott volt a hármas döntőben. Az UEFA 54 tagországának újságírói a helyszínen szavaztak arról, hogy Ronaldo, vagy a németek friss világbajnok kapusa, Manuel Neuer, vagy a holland Arjen Robben kapja a díjat. Ronaldót megelőzően 2011-ben Lionel Messi, 2012-ben Andrés Iniesta, tavaly pedig Franck Ribéry lett az első.

Ronaldo a Real Madrid játékosaként megnyerte a Bajnokok Ligáját és a Spanyol Kupát. Előbbi sorozatban 17 góllal gólkirály lett, a spanyol bajnokságban is szerzett 31 gólt, a kupában pedig három gólt és két gólpasszt jegyzett a győztes madridiaknál.

Ronaldo újra tarolt. Forrás: AFP/Glyn Kirk

A nőknél a BL-győztes Wolfsburg játékosai domináltak, Nilla Fishert és Martina Müllert megelőzve Nadine Kessler lett az UEFA év játékosa.