Vágólapra másolva!

Dzeko és Sevcsenko büntetőjét is fogta meg mezőnyjátékos

A bolgár Ludogorec úgy jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, hogy a Steaua Bucuresti elleni büntetőpárbajnál a kiállított kapusuk helyett egy mezőnyjátékos, Cosmin Moti állt be a kapuba. Ő előbb értékesítette a saját tizenegyesét, majd két büntetőt is védeni tudott, és azonnal BL-legendává vált. Ilyen kiélezett szituációkban ritkán fordul elő, de azért időről időre megtörténik, hogy mezőnyjátékosokból tizenegyesölők lesznek.  

Még a legnagyobbakkal is előfordult, hogy egy játékostársuk kifog rajtuk: az 1999-2000-es szezonban például Andrij Sevcsenko, a Milan sztárja sem tudott betalálni a Venezia kapujába. A büntetőt az ellenfél középhátvédje, a brazil Fábio Bilica hárította.

A Manchester City ászával, Edin Dzekóval is előfordult hasonló. Még a Wolfsburg játékosaként vállalt tizenegyest a Hannover ellen, ám azt a támadó középpályás Jan Rosenthal kiszedte a bal alsó sarokból. Mindössze nyolc perc volt hátra ekkor a találkozóból, a Hannover 2-1-re vezetett, és Rosenthal bravúrjának köszönhetően meg is nyerte a meccset.

Felipe Melo ennél is később, a kilencvenedik percben mentette meg csapatát a Galatasaraynál. Muslera kapust az utolsó percben kiállították, cserélni már nem tudott a csapat, így 1-0-s vezetésüknél a védekező középpályás húzta fel a kesztyűt az Elazigspor elleni meccsen, és meg is mentette csapatát.

Szintén az utolsó percekben parádézott Ivan Lovric, a Honvéd védője, aki Kemenes Szabolcs kiállítását követően kényszerült be a kapuba a Videoton ellen. Nikolics futott neki a labdának, de Lovric remek vetődéssel megvédte csapata 1-0-s előnyét (a videón 03:00-tól látható az eset).

Mladen Petric még ezeket a teljesítményeket is meg tudta fejelni. A 2006-07-es UEFA-kupa csoportkörében a Basel a Nancyt fogadta hazai pályán. A meccs 2-2-es döntetlenre állt, mikor kiállították a hazaiak kapusát, Franco Costanzót, helyét pedig a horvát csatár foglalta el, aki remek vetődéssel hárította a marokkói válogatott Mickeal Chretien lövését.