Vágólapra másolva!
Marcello Lippi kínai csapata, a Guangzu Evergrande (vagy a csapat szurkolói) sajátságos módon próbálták kizökkenteni az ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára érkező Western Sydney Wanderers játékosait: a szokásos praktikák mellett megrendeztek egy karambolt, de nem jártak sikerrel. 

A Guangzu az ázsiai BL címvédőjeként 1-0-s hátrányban fogadta az ausztrál csapatot (az ausztrálok megunták, hogy mindig a dél-amerikai ötödik ellen kell vébé-pótselejtezőt játszaniuk, és csatlakoztak az ázsiai konföderációhoz, ezért indulnak itt a klubcsapataik is), és mindent megtett, hogy bejusson az elődöntőbe.

A pályán sikerült is begyötörni két gólt, de Tomislav Juric büntetőből szerzett góljával az ausztrálok mentek tovább. Pedig a meccs előtti közvetlen felkészülésük nem volt éppen zökkenőmentes, a kínaiak nem bizonyultak udvarias házigazdának.

A megszokott szurkolói praktikák (éjszakai telefonhívások, zajongás a vendégek szállodája előtt, palackokkal dobálták a vendégjátékosokat melegítés közben) mellett a kínai csapat szurkolói megszerveztek egy karambolt is.

„Hirtelen bevágott a buszunk elé valaki, és beletaposott a fékbe. Nem tudtunk mit csinálni, nekicsúsztunk, hátulról pedig egy másik busz jött belénk. Nem kérdés, hogy szándékos volt a dolog. Szerencsére jött mögöttünk egy másik busz, úgyhogy folytathattuk az utunkat” – mondta Shannon Cole, a Western Sydney Wanderers védője.

A csapat fiatal játékosa, Brendan Hamill szerint nem jött be a kínaiak terve. „Ha szándékos volt, hát nem jött be a tervük. A játékosaink csak még elszántabbak lettek az incidenstől, mindenki még jobban meg akarta nyerni a meccset.”

A WSU 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal bejutott az AFC Bajnokok Ligája elődöntőjébe.