Vágólapra másolva!
A Spanyol Nemzeti Edzőképző Központ (CENAFE) elnöke, Miguel Galán feljelentette a szövetségnél Zinedine Zidane-t, amiért megfelelő edzői végzettség nélkül irányítja a spanyol harmadosztályban szereplő Real Madrid Castillát. 

Bár a Juventus és a Real Madrid sztárja papíron csak másodedző a Castillánál, a csapat vezetőedzője Santiago Sánchez, Galán szerint ez csak szemfényvesztés. "Ez a hierarchia csak papíron létezik, mindenki tudja, hogy Sánchez csak egy báb, és Zidane irányítja a csapatot. Sánchez csak azért kell, mert neki megvan a megfelelő végzettsége – mondta a spanyol edzőképzés főnöke.

Galán hozzátette, nem is kell nagyon bizonygatni, hogy ki a főnök a Castillánál, hiszen az újságok többször lehozták, hogy ő lesz a Real-tartalékok edzője, és maga a klub sem tagadta, hogy ez így lenne.

A sportvezető nincs haragban Zidane-nal, tették azzal indokolta, hogy neki kötelessége megvédeni azokat az edzőket, akik végigjárták a ranglétrát, és megszerezték az összes kötelező papírt, ami az edzősködéshez kötelező.

Értesz hozzá, haver? Forrás: AFP/Gerard Julien

"Minden edzőnek, teljesen mindegy, mekkora név a futballban, el kell végeznie a Spanyol Oktatási, Kulturális és Sport Minisztérium által előírt képzéseket, ha edző akar lenni" – mondta Galán.