A Real le akarta tiltani Di Mariát a vébédöntőről

focivébé, foci-vb, Argentína-Svájc
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 01: Angel di Maria of Argentina celebrates scoring his team's first goal in extra time during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Argentina and Switzerland at Arena de Sao Paulo on July 1, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Tovább folyik az üzengetés a Real Madrid és Angel Di Maria között. A Madridból kiebrudalt argentin szélső az America & Clossnak adott nyilatkozatában újra hangsúlyozta, esze ágában nem volt távozni a Realtól, és elmondta azt is, hogy a klub megpróbálta letiltani a világbajnokság döntőjéről. 

„A döntő napján, délelőtt 11-kor érkezett egy levél a Real Madridtól, amiben arra kértek, ne lépjek pályára a fináléban. Délután négykor volt a döntő, éppen arra készültem, hogy a bevethető állapotba hozzam magam, amikor megjött a levél. Azonnal összetéptem, nem érdekelt, mi lesz a következménye – mondta Di Maria.

Di Maria végül a torna során összeszedett sérülése miatt valóban nem lépett pályára a vébédöntőben, de ennek állítása szerint semmi köze nem volt a Real Madrid kéréséhez. „Beszéltem Alejandro Sabellával [Argentína szövetségi kapitánya], azt mondtam neki, döntsön ő, pályára küld-e. Benne volt a pakliban, hogy nehéz helyzetbe hozom a csapatomat azzal, hogy már a 15. percben cserét kérek, és ezt nem akartam – magyarázta az argentin vébécsapat egyik legjobbja.

Florentino Pérez, sőt Carlo Ancelotti is azt sejtette, Di Maria a pénz miatt távozott, de a játékos ezt határozottan visszautasította. „Olvastam, mit mondott Pérez a Real ajánlatáról, de azt biztos valaki más kaphatta meg helyettem. Én tisztában vagyok vele, hogy ha annyit akarok keresni, mint Cristiano Ronaldo, akkor minimum egy Aranylabdát, vagy egy világbajnokságot kell nyernem. Még egyszer hangsúlyozom, nem akartam elmenni Madridból.”

Di Maria az argentinok egyik legjobbja volt a vébén Forrás: Europress/Getty Images/Julian Finney

Di Mariát végül brit transzferrekordnak számító 75 millió euróért vette meg a Manchester United, a játékos úgy véli, „az értem kapott hatalmas összeg gazdaságilag nagy segítség volt a Real Madridnak.” A szélső hozzátette, soha nem volt igazán jó a kapcsolata Florentino Pérez elnökkel.

A játékos beszélt arról is, hogy Ronaldo volt az egyetlen, aki mindig mellette állt, és sokat tett azért, hogy a klub megtartsa őt. „Cristiano jó bajtársként állt mellettem, keményen harcolt azért, hogy Madridban maradjak. Őszintén szólva nem tudnám megmondani, mennyi ideig marad még Madridban – tette hozzá Di Maria utalva arra, hogy Ronaldo a napokban azt nyilatkozta, hamarosan visszatér a Manchester Unitedhez.