Ennyit tudnak a magyar focisták

Vanczák Vilmos Budapest, 2014. szeptember 7.
Vanczák Vilmos nyújtja a megsérült Lipták Zoltán lábát a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. Magyaror
Budapest, 2014. szeptember 7. Vanczák Vilmos nyújtja a megsérült Lipták Zoltán lábát a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Észak-Írország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. Magyarország - Észak-Írország 1-2. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Katzirz Béla, Szűcs Lajos és Hrutka János is a helyszínen tekintette meg a Magyarország - Észak-Írország (1-2) Eb-selejtezőt, de egyikük sem volt elégedett a látottakkal.

Katzirz Béla, a 22-szeres válogatott korábbi pécsi focista nem hibáztatja a magyar játékosokat, szerinte ők mindent kiadtak magukból, amit tudtak. "Persze azért itthon nyerni kellett volna, bár labdarúgásunk bajain sokat a győzelem sem változtatna. Látható, nincs vezéregyénisége és sajnos kapitánya sem ennek a válogatottnak, pedig egyik nélkül sem lehet sikeres egy csapat. Lám, sajnos azoknak lesz igazuk, akik még a harmadik hely elérését is nehezen megszerezhetőnek tartják" – mondta a Nemzeti Sportnak.

A Lombard Pápa egykori válogatott kapusa, Szűcs Lajos azt mondta, elkeseríti az eredmény, mert egy gyengébb csapattól kaptunk ki. "Amíg tizenegyen voltunk a pályán, vezettünk, aztán Lipták Zoltán lement, és kikaptunk egy nálunk gyengébb játékerőt képviselő együttestől. Sajnos kapitulált a védelmünk. Kár, mert győzni kellett volna, és nem csak azért, mert az első meccs volt a selejtezőben, hanem azért is, mert ha céljainkat szeretnénk elérni, a hazai meccseket hozni kell. Ezek után már bravúr is kell lesz az Eb-re jutáshoz."

Lipták a végén görcsöt kapott Forrás: MTI/Beliczay László

Egy másik korábbi ferencvárosi kedvenc, Hrutka János is hasonló véleményen van. "Szomorúan hallgattam, hogy az ezer lelkes zöld-fehér szurkoló az első perctől az utolsóig leszurkolja a húszezres magyar publikumot. Sajnálatos, hogy egy hatvanegy hellyel mögöttünk álló csapat ellen visszaálltunk, nem helyeztük nyomás alá az északíreket, nem hoztuk lázba a közönséget. Furcsálltam, hogy egy alapozást követően, kevés feladattal a védelem közepén hogy tud valaki görcsöt kapni a nyolcvanadik percben. Sajnos el kell fogadni, jelen pillanatban ez a realitás, itt tartunk!"