Pénz van, mégsem tart semerre a magyar foci

Varga József; Dzsudzsák Balázs; Priskin Tamás; Juhász Roland Budapest, 2014. szeptember 7.
Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás, Varga József, Tőzsér Dániel, Juhász Roland és Lovrencsics Gergő (b-j) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyaror
Budapest, 2014. szeptember 7. Dzsudzsák Balázs, Priskin Tamás, Varga József, Tőzsér Dániel, Juhász Roland és Lovrencsics Gergő (b-j) a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében játszott Magyarország - Észak-Írország mérkőzés végén a budapesti Groupama Arénában 2014. szeptember 7-én. Magyarország - Észak-Írország 1-2. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Juhász Roland a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy nem látja, merre tart a magyar labdarúgás. A Videoton válogatott védője szerint hiába van meg az állami támogatás, nem társul hozzá megfelelő koncepció.

Juhász Roland az északírek ellen 2-1-re elveszített Eb-selejtező után nem aludt, de - ahogy mondta - legalább volt ideje gondolkodni a magyar futballvalóságon.

"A probléma nyilván összetett, mindenesetre a kiindulópont az lenne, hogy eldöntjük végre, mit akarunk, felvázolunk egy stratégiát, ami mögé mindenki felsorakozik, mert csak úgy lehetünk újra sikeresek, ha közös ügy a futball. Most sajnos ennyire lent vagyunk, mint a meccs is mutatta, de dűlőre kellene jutni abban, felépítünk-e valamit. Belgiumban évekkel ezelőtt hoztak egy döntést, látjuk, hol tartanak. Pedig nekünk most meglenne az állami támogatás, ehhez kellene párosulnia egy olyan koncepciónak, ami lehet, hogy tíz évre szól, de elfogadjuk, és addig türelmesek maradunk" - fogalmazott a válogatott védő.

A kép hűen ábrázolja a magyar foci jelen helyzetét Forrás: MTI/Illyés Tibor

Juhász szerint a magyar fociegyik legégetőbb baja a légióstöbbség. Úgy gondolja, ha eredményes labdarúgást akarunk, muszáj a saját tehetségeinkre alapoznunk. "Mert állítom, vannak tehetségek, csak éppen nem merik őket bevetni. De miért nem?! Én harmincegy évesen már nem fogom megváltani a világot, az értékeinket azonban muszáj volna jól menedzselni, az NB I-ben játszatni, a külföldiek létszámát pedig korlátozni. Idejön egy csatár, rúg egy gólt, és szupersztárként kezeljük. Ne nevettessük már ki magunkat!"

Juhász Roland hozzátette, hogy nincs igazán számottevő focistánk színvonalasabb bajnokságban, ez mutatja azt, hogy nem piacképes a magyar játékos, azért kellene tennünk, hogy újra az legyen. "A kapitány is abból főz, amije van. Az északírek elleni meccs azonban megint csak elbizonytalanított, nem látom, merre tartunk."