Mourinho megint beleszállt Guardiolába

- HORIZONTAL
Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho (L) and Barcelona's coach Josep Guardiola gesture during the Spanish League "El clasico" football match Barcelona vs Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 21, 2012. Real Madrid won 1-2. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
José Mourinho újra hódolt kedvenc időtöltésének, és beszólt egy mélyről jövőt Pep Guardiolának. Elképzelhető, hogy a múlt heti, elitedzői csúcstalálkozón történtek miatt maradt benne a tüske, amikor a Bayern edzője mondott oda neki. 

"Ha valaki élvezi, amit csinál, annak nem hullik ki a haja. Márpedig Guardiola kopasz. Biztosan nem élvezi már a futballt – mondta Mourinho az El Confidencial szerint.

Nem mintha Mourinhónak külön indok kéne ahhoz, hogy ekézze kicsit legnagyobb ellenfeleit, de ebben az esetben talán megvolt a plusz motivációja. Az UEFA Elit Edzői Fórumán szóváltás alakult ki a két szakember között, miután Guardiola azzal az ötlettel állt elő, hogy kötelezően fel kell locsoltatni a hazai csapatokkal a pálya talaját, mert ezzel a gyorsabb és szebb játékot segítenék elő.

Erre Mourinho (akinek volt ebben a témában vitája Guardiolával, amikor az Inter edzőjeként fogadta, és ejtette ki a Barcelonát) azt válaszolta, minden csapatnak megvan a maga játéka, és többféle szép futball is létezik, úgyhogy nem támogatja az ötletet.

Tény, hogy kopasz Forrás: AFP/Lluis Gene

„A futball szépsége az edzőn múlik, és nekem úgy tűnik, Mourinho számára fontosabb az eredmény, mint a szép játék. Tudom, hogy neki csak az számít – vágott vissza Guardiola.

A kopaszságra tett megjegyzés lehet, hogy újabb válaszra készteti Guardiolát, aki egyszer már kifakadt Mourinhóra a nyilvánosság előtt. Izgatottan várjuk a fejleményeket.