83 méteres gól a Bundesliga-meccsen

504671575 Mainz' Costa Rican defender Junior Diaz (R) and Dortmund's Japanese midfielder Shinji Kagawa (L) vie for the ball during the German first division Bundesliga football match FSV Mainz 05 vs Borussia Dortmund at the Coface Arena in Mainz, western
Mainz' Costa Rican defender Junior Diaz (R) and Dortmund's Japanese midfielder Shinji Kagawa (L) vie for the ball during the German first division Bundesliga football match FSV Mainz 05 vs Borussia Dortmund at the Coface Arena in Mainz, western Germany on September 20, 2014. AFP PHOTO / DANIEL ROLAND DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
Új rekord született a Bundesligában, az újonc Paderborn játékosa, Moritz Stoppelkamp ugyanis a Hannover elleni meccsen a saját 16-osáról, 83 méteres távolságból szerzett gólt. A Hannover a hajrában szabadrúgást végezhetett el, és még a kapusa is feljött, a Paderborn-védelem azonban kifejelte a labdát, amely Stoppelkamphoz került, aki mellre vette, majd jó nagyot belerúgott. A Dortmund simán kikapott Mainzban.

A Paderborn ezzel a győzelemmel nyolcpontos, és jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Bundesligát.

Megduplázta eddigi pontszámát a Hamburg, amely 0-0-ra végzett a bajnok Bayern ellen. A sorozatban negyedik meccsen is gólképtelen, hétközben edzőváltáson átesett hamburgiaknál Stieber Zoltán végigjátszotta a meccset. A Bayernnek ez már a második pontvesztése volt a bajnokságban, így rosszabb gólkülönbsége miatt csak a harmadik helyre szorult.

A második helyre a Hoffenheim nyomult fel, amely Szalai Ádámot a kispadon felejtve győzött a Stuttgart ellen, amely a Hamburg pontvesztése után visszacsúszott az utolsó helyre. A Schalke hektikus meccset játszott a Frankfurttal, amely 24 perc után 2-0-ra vezetett, de a gelsenkircheniek a második félidő elejére egyenlítettek, majd az utolsó húsz percet Boateng és Draxler kiállítása után kilenc emberrel harcolták végig.

Este a Dortmund némi meglepetésre kikapott Mainzban. 0-1-nél Ciro Immobile szépíthetett volna, nem is rúgta rosszul a büntetőt, de Loris Karius kapus nagyot védett. Jürgen Klopp csapatának négy meccs után hat pontja van, ez a legrosszabb rajtja a 2009/10-es idény óta.

A negyedik forduló előtt listavezető Bayer Leverkusen is sima, 4-1-es vereséget szenvedett Wolfsburgban.

A negyedik kör első vasárnapi mérkőzésén a vendégek már a nyolcadik percben nehéz helyzetbe kerültek, amikor a játékvezető kiállította Giulio Donatit és büntetőt ítélt a hazaiaknak. A Leverkusen az első játékrész közepén ugyan még egyenlíteni tudott, ám a szünetig ismét előnybe kerültek a wolfsburgiak, a fordulás után pedig újabb két találattal eldöntötték a három pont sorsát.

Bundesliga, 4. forduló:

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2-2 (1-2)
gól: Choupo-Moting (40., 11-esből), Draxler (50.), illetve Meier (15.), Russ (24.)
piros lap: K-P Boateng (61., Schalke), Draxler (71., Schalke)

Mainz-Dortmund 2-0 (0-0)
gól: Okazaki (66.), Ginter (öngól, 74.)

Augsburg - Werder Bremen 4-2 (2-1)
gól: Baier (14.), Verhaegh (45+3., 11-esből), Werner (77.), Matavz (93.), illetve Selke (3.), Di Santo (56., 11-esből)

VfB Stuttgart - Hoffenheim 0-2 (0-1)
gól: Modeste (15.), Elyounoussi (84.)

Hamburger SV - Bayern München 0-0

Paderborn - Hannover 96 2-0 (0-0)
gól: Kachunga (71.), Stoppelkamp (93.)

VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 4-1 (2-1)
gól: R. Rodríguez 8., 11-esből, 63., Vieirinha 45., Hunt 81., ill. Drmic 29.