Emberáldozattal vádolják Ghána csillagát

Asamoah Gyan, foci
BRAZIL, Brasília : Ghana's forward and captain Asamoah Gyan (front) and Portugal's defender Pepe vie during the Group G football match between Portugal and Ghana at the Mane Garrincha National Stadium in Brasilia during the 2014 FIFA World Cup on June 26, 2014. AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
Közleményben válaszolt a ghánai sajtó borzalmas vádjaira Asamoah Gyan, az emírségekbeli al-Ainban futballozó 84-szeres válogatott csatár. A játékos a helyi pletykák szerint a világbajnokság után meggyilkolta a ghánai rappert, Castrót és annak barátnőjét, majd saját karrierjének érdekében, fekete mágiát bevetve, egy rituális emberáldozat keretében feláldozta őket.

Castro és barátnője, Janet Bandu a nyári labdarúgó-világbajnokság után együtt ment nyaralni egy társasággal, amelynek Asamoah Gyan is tagja volt. A pár július 6-án jet-ski kirándulásra indult Ada városából, és azóta nem tudnak a hollétükről.

A helyi sajtó vádjai miatt az emírségekbeli al-Ain klub vezetése arra kötelezte játékosát, hogy sajtótájékoztatót tartson, amelyen végül a közleményét ügyvédje, Kissi Agyabeng olvasta fel.

Gyan tagadta, hogy bármit is tudna az eltűntek hollétéről, vad állításnak és pletykának nevezte, hogy őt egy rituális gyilkossággal hozták kapcsolatba.

Asamoah Gyan közleményben cáfolta a vádakat Forrás: AFP/Francisco Leong

"Hallgattunk, amikor ezek a vad és abszurd vádak felbukkantak a sajtóban, de nem azért, hogy lenne rejtegetnivalónk vagy mert nem akarnánk, hogy kiderüljön, mi történt Adában. Egyszerűen nem akartuk zavarni a rendőrségi vizsgálatot. De teljesen megdöbbentünk, hogy ilyen nevetséges pletykákat terjesztenek rólunk, és bizonyítékok hiányában vádaskodnak" - áll a közleményben.

Asamoah Gyan kijelentette, semmilyen felelősséget nem érez az eltűnések miatt, Castro és Janet Bandu saját akaratából ment jet-skizni, és a legcsekélyebb ötlete sincs, hogy mi történhetett velük. A család arra kéri a sajtót, hogy kössön fegyverszünetet, és fejezze be az oktalan vádaskodást.