Vágólapra másolva!
Az Atlético Madridnak sikerült megtörnie a Juventus április 28. óta tartó, kapott gól nélküli sorozatát, miután 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot a BL-csoportkör második fordulójában. A BL-címvédő Real Madrid 0-1-ről fordított a bolgár Ludogorec ellen, úgy, hogy Ronaldo előbb kihagyott, majd belőtt egy 11-est. Az Arsenal négy, a Dortmund és a Leverkusen pedig három-három gólt rúgva győzött a Galatasaray, az Anderlecht, illetve a Benfica ellen, a londoni csapatban triplázott a MU-tól érkezett Welbeck. Paulo Sousa Baselja 1-0-ra legyőzte a Liverpoolt.

A csoport:
Atletico Madrid (spanyol) - Juventus (olasz) 1-0 (0-0)
gól: Turan (75.)

Malmö (svéd)- Olimpiakosz (görög) 2-0 (1-0)
gól: Rosenberg (42., 82.)

A csoport állása: 1. Juventus 3 (2-1), 2. Atlético Madrid 3 (3-3), 3. Malmö 3 (2-2), 4. Olimpiakosz 3 (3-4)

Az A csoportban a spanyol bajnok, az elmúlt szezonban döntős Atlético Madrid a Serie A címvédőjét és listavezetőjét, a Juventust látta vendégül. A sokak által várt összecsapáson azonban mindkét csapat riválisa játékának megfojtásával, tördelésével volt elfoglalva, így a kemény, de unalmas találkozót egyetlen villanás döntötte el a hazaiak javára Arda Turan révén. A torinóiak 1066 perc, április 28. után kaptak újra gólt tétmérkőzésen. (Csapatösszeállítások, élő közvetítés.)

A csoport másik mérkőzésén 5076 nap után rendeztek újra BL-találkozót Svédországban, a házigazda Malmö pedig meg is ünnepelte ezt az Olimpiakosz 2-0-s legyőzésével. Mindkét találatot Markus Rosenberg szerezte. A vendégeknél Megyeri Balázs kapus a cserepadon kapott helyet. A Malmö előtt legutóbb a svéd Helsingborgs szerepelt a BL-ben, ennek már 14 éve. Ebben a csoportban mindegyik csapat egyszer nyert és egyszer vesztett.

B csoport:
Basel (svájc) - Liverpool (angol) 1-0 (0-0)
gól: Streller (52.)

Ludogorec (bolgár) – Real Madrid (spanyol) 1-2 (1-1)
gól: Marcelinho (7.), ill. Ronaldo (25.), Benzema (77.)

A csoport állása: 1. Real Madrid 6 pont, 2. FC Liverpool 3 (2-2), 3. FC Basel 3 (2-5), 4. Ludogorec 0

Élesen kritizálják a svájci sajtóban a Videoton egykori vezetőedzőjét, Paolo Sousát, aki az érkezése óta folyamatosan változtatja az együttes felállását és taktikáját, ráadásul többször is kispadra ülteti egy-egy kulcsjátékosát, akár még a fontos mérkőzéseken is. Pedig a Basel vezeti a svájci bajnokságot, igaz, a BL-csoportkör első fordulójában 5-1-re kikapott a Reallal. De most megmutatta Sousa, hogy tudja, mit csinál, klubja a veterán Marco Steller góljával 1-0-ra legyőzte a Premier League legutóbbi ezüstérmesét, és ezzel pontszámban ugyanúgy állnak, ahogy az angolok.

A bolgár kiscsapat, a Ludogorec a címvédő Real Madridot fogadta, és sikerült megnehezítenie a BL-címvédő dolgát. Már a hetedik percben vezettek a hazaiak, egy szöglet után a brazil légiós, Marcelo Marcelinho talált be. Két perccel később Chicharitót buktatták a tizenhatoson belül, de a megítélt büntetőt Ronaldo kihagyta.

A 24. percben aztán újabb tizenegyest rúghatott, éppen ellene szabálytalankodtak, ezt pedig már berúgta. Aki innentől kezdve arra számított, hogy feléled a Real és megszórja a Ludogorecet a szünetig, az csalódott, több gól nem esett, bár mindkét félnek voltak jó lehetőségei.

Hasonlóan kiegyenlített volt a második félidő, de míg a gólszerző Marcelinho nem tudott betalálni, a Hernandezt váltó Benzema igen, a 77. percben. Hiába hajtottak tisztességesen a hazaiak az egyenlítésért, ez nem jött össze, sőt a hosszabbításban majdnem kaptak egy harmadik gólt, de Stojanov nagyot védett Bale megpattanó lövésénél. A Liverpool vereségével a Real kényelmesen vezeti a csoportot.

C csoport:
Zenit Szentpétervár (orosz) - AS Monaco (francia) 0-0 (0-0)

Bayer Leverkusen (német) - Benfica (portugál) 3-1 (2-0)
gól: Kiessling (25.), Szon (34.) Calhanoglu (63.- büntetőből), illetve Salvio (62.)

A csoport állása: 1. Zenit 4 pont (2-0), 2. AS Monaco 4 (1-0), 3. Bayer Leverkusen 3, 4. Benfica 0

Tíz perc alatt kettőt lőtt a hazai pályán játszó Bayer Leverkusen a Benfica ellen, és hiába szépítettek a portugálok a 62. percben, egy percre rá büntetőből újból kettőre növelte az előnyét a német csapat, és innentől kezdve már nem sokat erőlködött, csak az eredményt tartotta. A Zenit koraeste unalmas meccsen remizett a Monacóval.

D csoport:
Anderlecht (belga) – Borussia Dortmund (német) 0-3 (0-1)
gól: Immobile (3.) Ramos (70., 79.)

Arsenal (angol) - Galatasaray (török) 4-1 (3-0)
gól: Welbeck (22., 30., 52.), Sanchez (41.) ill. Yilmaz (63.- büntetőből)
piros lap: Szczesny (62., Arsenal)

A csoport állása: 1. Borussia Dortmund 6 pont, 2. Arsenal 3, 3. Galatasaray 1 (2-5), 4. Anderlecht 1 (1-4)

Ciro Immobile a Dortmund BL-történetének második leggyorsabb góljával szerezte meg a vezetést a Dortmundnak az Anderlecht ellen, Brüsszelben. A második félidőben született a meccs második gólja, öt perccel becserélést követően talált be Adrián Ramos, ezzel megduplázta a vendégek előnyét. Nem sokkal később újból ő volt eredményes, és ezzel beállította a 0-3-as végeredményt.

Újabb gólt szerzett Danny Welbeck az Arsenal színeiben, rögtön hármat is a Galatasaray ellen. Rajta kívül még a másik új szerzemény, Alexis Sanchez is betalált. A második félidőben Wojciech Szczesny borzolta a kedélyeket, miután kiállítatta magát a 62. percben, Ospina állt be helyette a kapuba, és rögtön kapott is egy gólt Burak Yilmaz tizenegyeséből.

Ezután viszont még kétszer is nagyot kellett hárítania, több gól nem is született a találkozón. Welbeck Thierry Henry, valamint Niklas Bendtner után a harmadik triplázó Ágyús lett a BL történetében.