Vágólapra másolva!
Egészségügyi okokra hivatkozva befejezi pályafutását Lázár Bence, az Újpest saját nevelésű játékosa.

Lázár 2005 nyarán lett az Újpest játékosa, öt évre rá bemutatkozott az NB I-ben, rögtön két góllal a Kaposvár ellen. Összesen 60 bajnokin játszott lila-fehérben, 15 gólig jutott, a mostani idényben Nyíregyházán volt kölcsönben.

Két éve májusban megműtötték a gerincét az erős derékfájása miatt, műtét nélkül ugyanis biztosan véget ért volna a pályafutása. Kilenc hónapot hagyott ki, tavaly márciusban tért vissza, de azóta is rendszeres fájdalmai vannak.

"Rengeteget gondolkoztam azon, hogy mi lenne a jó döntés. Az egészségemet szem előtt tartva, végül úgy döntöttünk a szeretteimmel, hogy felhagyok a labdarúgással" - írta a klub honlapján. "A fájdalmaim, főleg az utóbbi egy évben egyre csak fokozódtak, még pihentetéssel sem szűntek meg. Alternatív gyógymódokkal is próbálkoztam, nem történt pozitív változás."

Lázár szívesen megosztja a tapasztalatait a hasonló helyzetben lévő sportolókkal, a jövőben pedig folytatja a tanulmányait, "de a legfontosabb az, hogy szeretnék a labdarúgás közelében maradni".