Vágólapra másolva!
Cesc Fábregas a volt csapata ellen is remekelt, Costa ismét betalált a Premier League hétvégi rangadóján. Arséne Wenger nekiment Mourinhónak. 

Premier League, 7. forduló:
Chelsea-Arsenal 2-0
gól: Hazard (27.- tizenegyesből), Costa (78.)

A Premier League hetedik fordulójában a két veretlen londoni sztárklub, a listavezető Chelsea és az Arsenal csapott össze a Stamford Bridge-en.

Hiába voltak jó formában, az első félidőben Martin Atkinson játékvezetőnek volt a legtöbb dolga. Az első félidőben tizenötször fújt szabálytalanság miatt, három sárgát is kiosztott, sőt a 15. percben még a két menedzsert is szét kellett szednie mikor Arsene Wenger nekiugrott José Mourinhónak.

Forrás: Origo

Utóbbit nemcsak a francia mester, hanemThibaut Courtois sérülése is felzaklathatta. A Chelsea kapusát a 24. percben kellett kényszerűen lecserélni, mert negyed órával korában csúnyán ütközött Alexis Sanchezzel, elterült a földön, majd sokáig ápolni kellett. Akkor még folytatni akarta, de később jelezte, hogy inkább kiállna. Még a meccs ideje alatt kórházba szállították, hogy megvizsgálják.

Nem sokkal később már nyugodtabbak lehettek a Chelsea szurkolói, mikor Koscielny szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, Eden Hazard pedig határozottan lőtte be a megítélt büntetőt a 27. percben. A belga még sosem hibázott tizenegyest a Premier League-ben, hétből hét a mérlege.

Ezután az Arsenal kezdeményezett többet, főleg a második félidőben, de Wilshere, Flamini, és Cazorla lövései sem találtak kaput. Ellenben a Chelsea jóval hatékonyabb volt. Cesc Fabregas kiválóan indította a meccsen addig teljesen eltűnő Diego Costát, aki szépen emelt Szczesny fölött a kapuba. Már a meccs előtt is tudni lehetett, hogy rájuk nagyon oda kell figyelni az Arsenal játékosainak, de a 78. percben nem sikerült eléggé őrizni őket, így Costa már kilenc bajnoki gólnál jár, míg Fabregas hét asszisztot adott a hét forduló alatt.

A kétgólos vereséggel az Arsenal lecsúszott a hatodik helyre, az elmúlt hat bajnokijából mindössze egyet nyert, de most kapott ki először. A Chelsea öt ponttal vezet a Manchester City előtt.

Ezzel egy időben egy másik londoni meccs is zajlott, ahol a remek formában lévő Southampton kikapott a hazai pályán játszó Tottenhamtől.

Tottenham-Southampton 1-0
gól: Eriksen (40.)

Az angol bajnokság vasárnapi zárómeccsét a West Ham nyerte a sereghajtó QPR ellen.

West Ham United-Queens Park Rangers 2-0 (1-0)
gól: Onuoha (5., öngól), Sakho (59.)