Falcao góljával verte Besicéket a ManUnited

radamel falcao, manchester united
Manchester United's Columbian forward Radamel Falcao celebrates scoring his team's second goal past Everton's US goalkeeper Tim Howard during the English Premier League football match between Manchester United and Everton at Old Trafford in Manchester, Northwest England, on October 5, 2014. AFP PHOTO/PAUL ELLIS == RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS. ==
Vágólapra másolva!
Két nyári igazolásának, Angel Di Mariának és Radamel Falcaónak köszönhetően a Manchester United 2-1-re legyőzte az Evertont, amely büntetőt rontott, és a hajrában nagyon közel volt az egyenlítéshez.  

Premier League, 7. forduló:
Manchester United-Everton 2-1 (1-0) G: Di Maria (27.), Falcao (62.), ill. Naismith (55.)

Kisebb rangadóval kezdődött a Premier League vasárnapi programja, a Manchester United otthon fogadta a liverpooli Evertont. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a nyáron a Ferencvárostól igazolt Muhamed Besic, a hazaiaknál viszont nem játszhatott az Evertonban nevelkedő Wayne Rooney.

A MU kezdte jobban a meccset, az új fiú Shaw beadása után Falcao fejelt kapura, de az egykori manchesteri kapus Howard fogta a labdát.

A United nyomott, a hét közben Krasznodarban EL kiránduláson résztvevő Everton védelme pedig a 27. percben megadta magát. Rafael beadása után a labda Jagielkáról Juan Mata elé pattant, aki lekészítette a labdát Angel Di Mariának, ő pedig szépen tekert a kapuba a tizenhatosról. Ez már a harmadik gólja volt az argentin rekordigazolásnak új csapatában.

Jön az Everton

De feléledt az Everton több veszélyes beadást is az utolsó pillanatban csíptek el a United védői, és közvetlenül a félidő vége előtt nagy esélyük nyílt az egyenlítésre. Steven Pienaar bravúros sarkazása után Tony Hibbert jutott volna labdához a tizenhatoson belül de Luke Shaw felrúgta, így büntetőhöz jutott az Everton. Az utóbbi tíz tizenegyesét értékesítő Leighton Baines ezúttal hibázott, és De Gea kivédte a rosszul helyezett labdát.

Győztes góllal mutatkozott be Falcao Forrás: AFP/Paul Ellis

Ami ekkor nem jött össze, sikerült az 56. percben. Egy szabadrúgás utáni kombinációban Baines tökéletesen ível Naismith fejére, aki senkitől sem zavartatva fejelt közelről De Gea kapujába. Ahol két perccel később egy szögletet követően Radamel Falcaónak kellett a gólvonalról mentenie.

A másik kapunál is villant a kolumbiai, Di Maria pocsék lövése gólpassznak bizonyult, mert a kapu helyett Falcaót találta el, aki közelről, egyből gólt lőtt, megszerezve ezzel első találatát a Unitedben.

A manchesteriek végül otthon tartották a három pontot, igaz ehhez három nagy De Gea védésre is szükségük volt, kétszer a csereként beállt Osman veszélyeztetett, majd egy Oviedo lövést védett hatalmas bravúrral a spanyol kapus. Idén legutóbb áprilisban nyertek egymás után két meccset a manchesteriek.