Pontszerzésben reménykednek a feröeriek

Lars Olsen, Feröer-szigetek, foci
FAROE ISLANDS, TORSHAVN : Faroer´s headcoach Lars Olsen (L) walks past Germany's coach Joachim Loew prior to the FIFA World Cup 2014 qualifying football match Faroe Island vs Germany in Torshavn on September 10, 2013. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Belfastban mutatott második félidei játékra szeretne építeni Lars Olsen, a Feröer-szigetek labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya - derült ki a házigazda válogatott hétfői tórshavni sajtótájékoztatóján. A feröeriek dán szakvezetője az várja, hogy a magyar csapat nem védekező felfogásban játszik majd kedden este, és ez mindenképpen megnehezíti a dolgukat. Ezzel együtt szerinte ez az egyik olyan hazai összecsapás, amelyen pontszerzésben reménykedhetnek.

Különleges időjárásra ébredt hétfő reggel a Feröer-szigetek. A nap ragyogóan sütött, az errefelé gyakran haragos Atlanti-óceán pedig tükörsimává szelídült. A levegő hőmérséklete plusz 5 fok volt, a főváros felett épített szélkerekek pedig mozdulatlanok voltak - pedig 10 nappal korábban a Vestmanna-szikláknál 144 km/órás szélsebességet mértek. Mindez, ha így marad, kedvezhet a magyar együttesnek, ám a meteorológiai előrejelzésekkel ebben az országban óvatosan kell bánni, hiszen negyedóra alatt is évszaknyi különbségek alakulhatnak ki.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este közel négy és félórányi repülés után landolt Vagar nemzetközi repülőterén. A vendéglátók az ország egyetlen négycsillagos szállodájában, a Hotel Foroyarban helyezték el a küldöttséget.

A helyi Nemzeti Stadionban megtartott sajtóbeszélgetésen visszafogottan bizakodó hangulatban nyilatkozott a feröeriek szövetségi kapitánya. A feröeri kapitány az Észak-Írországtól 2-0-s vereséget szenvedő kezdő tizenegyet három vagy négy helyen fogja megváltoztatni. A helyi labdarúgást jól ismerő, az NSÍ csapatában kapusként játszó Gángó András szerint ez mindig veszélyes, hiszen azok a futballisták, akik Belfastban nem kaptak szerepet, kettőzött erővel vetik bele magukat a küzdelembe.

Középen Lars Olsen kapitány Forrás: Origo

"A magyar válogatottnak kifejezetten jót tett a kapitányváltás" - mondta a sajtótájákoztatón Lars Olsen, akinek a segítője ott volt szombaton Bukarestben, amikor a magyar válogatott 1-1-et játszott a románokkal. "A magyarok alapvetően védekeztek, mégis sikerült hátrányból pontot menteniük. Ami bennünket illet: Észak-Írországban elfogódottan kezdtünk, és nagyon hamar kaptuk az első gólt. A kihagyott tizenegyesünk után a második félidőben tudtuk rendezni a sorokat. A második 45 percben mutatott játékunkkal elégedett vagyok, erre kell építeni kedden is" - mondta Olsen.

Most majd odateszik magukat

"Sokan számon kérték rajtunk, hogy nem voltunk elég kemények, hogy elmaradtak a becsúszások, hogy nem tettük oda magunkat" - ezt már Atli Gregersen mondta, aki a Vikingur játékosaként egy másik ott játszó magyar kapus, Turi Géza csapattársa. A civil életben újságíróként is dolgozó játékos szerint a magyar válogatott ellen csak akkor lehet esélye Feröernek a pontszerzésre, ha valamennyi csapattársa a 90 perc teljes időtartama alatt 100 százalékos produkciót nyújt.

Dárdai Pál együttese magyar idő szerint 17.30-kor, az esti edzés előtt tart sajtókonferenciát Tórshavnban.

Ilyen az öltöző a tórshavni Nemzeti Stadionban Forrás: Origo