Vágólapra másolva!
A norvég Martin Odegaard lett az Eb-selejtezőkön valaha legfiatalabban pályára lépő focista, miután15 évesen és 300 naposan játszott a Bulgária elleni meccsen.

Ödegaard a 64. percben, 1-1-es állásnál lépett pályára, és a kreativitásával hozzájárult a norvégok fölényéhez, amely végül győztes gólban is megmutatkozott.

Az eddigi korrekordot az izlandi Sigurdur Jonsson tartotta, ő 1983-ban 16 évesen és 251 naposan szerepelt hazája válogatottjában Eb-selejtezőn.

Ödegaard már másodszor volt válogatott, augusztusban végigjátszotta az Egyesült Arab Emirségek elleni barátságos meccset.

Akkor egy 104 éve fennálló rekordot döntött meg, a norvégok addigi legfiatalabb válogatott játékosa Tormod Kjellsen volt, aki 1910-ben 15 évesen, 351 naposan focizott Svédország ellen.

A Stromsgodset középpályása - aki a klubjában áprilisban mutatkozott be, s lett a norvég élvonal történetének legfiatalabb játékosa - számára azonban valószínűleg fontosabb, hogy a Manchester City, a Manchester United és a Barcelona is küldött már megfigyelőket a meccseire ebben a szezonban.