Vágólapra másolva!
Gera Zoltán és Dibusz Dénes szerint is meglepte a magyar válogatottat a feröeri csapat a kedd esti, 1-0-s magyar győzelemmel véget ért Európa-bajnoki selejtezőn.
Gera végigjátszotta a meccset Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Az ellenfél kifejezetten jól játszott, ívelésekre számítottunk tőlük, helyette rövidpasszos futballt játszottak, de szerencsére az első félidőben sikerült betalálnunk, és ebből a pontrúgásból végül meg is nyertük a mérkőzést" - nyilatkozta Gera Zoltán. A Ferencváros támadója hozzátette, sajnos a második félidőben könnyedén elszórták a megszerzett labdákat, ráadásul elől Szalai Ádámra is többen figyeltek, ugyanakkor hátul magabiztosan őrizték előnyüket.

Hasonlóképpen vélekedett klubtársa, a kapus Dibusz Dénes is, aki a harmadik percben rögtön egy óriási bravúrt mutatott be élete első felnőtt válogatott mérkőzésén. "Nagyon meglepett minket az ellenfél, nem úgy kezdtünk, ahogyan az elterveztük, ugyanakkor a második félidőben magabiztosan őriztük az előnyünket, az ellenfélnek gyakorlatilag nem volt egyetlen nagy helyzete sem."

A csapatkapitány Dzsudzsák Balázs szerint sem játszott jól a válogatott, ugyanakkor a rendkívül csúszós műfüvön a feröeriek játékosai kifejezetten élvezték a "korcsolyázást", míg a magyarok játékát ez nehezítette. A Dinamo Moszkva szélsője ugyanakkor kijelentette, természetesen örül a két mérkőzésen szerzett négy pontnak, és reméli, a szurkolók is elégedettek ezzel.