Dzsudzsákot milliárdossá tenné a Dinamo

hk20141012
Bukarest, 2014. október 11. Dzsudzsák Balázs (k), miután gólt szerzett a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban 2014. október 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent ért el Románia vendégeként. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Jelentős fizetésemeléssel szeretné maradásra bírni Dzsudzsák Balázst, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát klubja, az orosz Dinamo Moszkva. Dzsudzsák majdnem egymilliárd forintot keresne a Dinamónál, ennyit Európában csak a nagy sztárok keresnek. 

Orosz hírportálok csütörtökön számoltak be arról, hogy a fővárosi egyesület vezetői a közeljövőben tesznek majd ajánlatot a 27 éves szélsőnek, aki ha meghosszabbítja jövő decemberben lejáró szerződését, akkor a jelenlegi 2,5 millió euróról (771 millió forint) 3,2 millió euróra (987 millió forint) emelkedne a bére.

Amennyiben Dzsudzsák elfogadja az ajánlatot, akkor csatlakozhat a klub legjobban fizetett játékosaihoz: Alekszander Kokorin, Igor Gyenyiszov és Jurij Zsirkov fizetése 4 millió euró körül mozog, míg Kevin Kuranyi 5,8 millió eurót keres. Az Izvesztia hozzáteszi, Dzsudzsák reménybeli fizetését sem az olasz, sem a német bajnokságban nem adják oda könnyen, márpedig a Serie A-ból és a Bundesligából keresték legtöbbször a játékost.

Az orosz lap szerint Dzsudzsák két legkomolyabb kérője a Liverpool és az Inter voltak, előbbi helyett választotta 2012-ben az Anzsi Mahacskalát, utóbbi pedig hiába adott volna érte 14 millió eurót, a klubnak nem sikerült megegyeznie a játékossal az átigazolási idény végéig.

Óriási összegeket kereshetne Moszkvában Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Izvesztia idézi Vörösbaranyi Józsefet, Dzsudzsák menedzsere szerint korai még bármiről is beszélni, míg a Dinamo Moszkva elnöke szerint érthető, hogy Dzsudzsák vissza akar térni egy nagy európai bajnokságba, de kulcsszereplőként tekintenek rá a klubnál, és nem szeretnék eladni a sokoldalú magyar szélsőt.