Megvan az év öngólja a PL-ben

danny welbeck, arsenal, hull
Arsenal's English striker Danny Welbeck (L) scores their second goal past Hull City's English defender Curtis Davies (2nd L) and Hull City's Egyptian midfielder Ahmed Elmohamady during their English Premier League football match against Hull City at the Emirates Stadium in London, England on October 18, 2014. The game finished 2-2. AFP PHOTO/GLYN KIRK RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
A Premier League 8. fordulójában az utolsó pillanatban mentett pontot az Arsenal a Hull ellen, nyert a Chelsea, a Southampton pedig a földbe döngölte a Sunderlandet. Utóbbi meccsen megszületett a szezon öngólja is. 

Premier League, 8. forduló:
Arsenal – Hull City 2-2 G: Alexis Sanchez (13.), Welbeck (91.) ill. Diame (17.), Hernandez (46.)
Crystal Palace – Chelsea 1-2 G: Oscar (6.), Fabergas (51.) ill. Campbell (90.)
Southamtpon- Sunderland 8-0G :Vergini (12.- öngól), Pellé (18., 69.),Crok (37.) Bridcutt (63.-öngól), Tadic (78.), Wanyama (80.), Mane (86.)
Brunley- West Ham 1-3 G: Boyd (60.) ill. Sakho (49.), Valencia (54.), Cole (71.)
Everton- Aston Villa 3-0 G: Jageielka (18.), Lukaku (48.), Coleman (76.)

Newcastle-Leicester 1-0 G: Obertan (71.)
Manchester City-Tottenham Hotspur 4-1

A legutóbbi hat meccséből mindössze egy meccset nyert a nyolcaik forduló előtt az Arsenal, így ideális vendégnek tűnt a Hull City. Ennek szellemében is kezdtek a hazaiak, és a 13. percben Alexis Sanchez bravúrosan tört át a védőkön, és egészen éles szögből szerezte meg a vezetést az Arsenalnak. De rövid ideig tartott az előny a 17. percben már 1-1 volt az állás, amikor Mohamed Diame három védő gyűrűjéből kitörve ziccerbe került és gólt lőtt.

Hiába próbálkozott jóval többet az Arsenal a vezetést nem tudta megszerezni, a Hull City viszont igen. A második félidő elején Huddlestone tökéletes beadására jól érkezett Abel Hernandez, és a tehetetlen Szczesny kapujába fejelt.

Pontot mentett az Arsenal Forrás: AFP/Glyn Kirk

De nem hiába nyomott az Arsenal, Danny Welbeck a hosszabbításban egyenlített, és a győztes gól is kis híján összejött Wengerének, de Sanchez és Gibbs lövését is pazarul védte Harper. Tehát a londoniak megint nem tudtak nyerni, és csak a hatodikak a tabellán.

Oscar borzasztó nagy szabadrúgás góljával már a hatodik percben egyértelművé tette a Chelsea, ki is az úr Londonban. Csakhogy a 40. percben 10 emberre fogyatkozott José Mourinho csapata César Azpilicueta csúnya becsúszása után. De mindössze két percet játszott emberhátrányban, mert a hazaiaktól is kiállították Damien Delaneyt, aki két sárgát is összeszedett egy félidő alatt.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is hat perc telt el az első gólig Hazard nagyszerű passzát Fabregas váltotta gólra, akinek hét gólpassza után ez volt az első gólja a Chelsea-ben. A ráadás első perceiben két korábban a Manchester Unitedben játszó fiatal hozta össze a hazai csapat szépítő gólját. Wilfired Zaha, aki kölcsönben szerepel a Crystal Palace-nál szépen szolgálta ki Frazier Campbellt, aki leshatárról indulva lőtt gólt. De hiába az egyetlen gólt, a három pontot a veretlen listavezető elvitte.

Elképesztő gólparádét hozott össze Ronald Koeman csapata. A Southampton eddig is remekelt, most meg egyenesen parádézott, igaz a nyolcgólos sikerhez két öngól is kellett, amelyek közül az első egészen elképesztőre sikeredett. Santiago Vergini kapásból tizenhat méterről lőtt a saját kapujába. Ezzel együtt a hazaiak történelmet írtak, még sohasem nyertek ekkora előnnyel.

A nyolcadik fordulóig kellett várni, hogy megszerezze első győzelmét a Newcastle, amely Obertan 71. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Leicestert.