Vágólapra másolva!
Már csak a Barcelona veretlen a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután aValencia meglepetésre 3-0-ra kikapott a Deportivo otthonában a nyolcadik forduló vasárnapi mérkőzésén. A címvédő Atlético Madrid kétgólos győzelmet aratott az Espanyol ellen.

Primera Division, 8. forduló
Deportivo - Valencia 3-0 (2-0)
gól: José Gayá (36., öngól), Lucas Pérez (43.), Toché (79.)

Atlético Madrid – Espanyol 2-0 (1-0)
gól: Tiago (43.), M. Suárez (71.)

Elche - Sevilla 0-2 (0-0)
gól: Bacca (59.), Gameiro (73.)

Villarreal - Almería 2-0 (1-0)
gól: Uche (23., 59.)

A Barcelona mellett már csak a Valencia labdarúgócsapata volt veretlen a spanyol bajnokság 8. fordulója előtt, Nuno Espirito Santo tanítványai az első hét fordulóban öt győzelmet és két döntetlent számláltak, és két hete legyőzték a címvédő Atléticót is.

Ezzel szemben a Depor mindössze négy ponttal az utolsó helyen szerénykedett, és kapott komoly verést is, például a Real Madridtól (2-8) és a Sevillától (1-4).

Ezek után meglepetésre könnyedén nyert, José Gayá öngólját követően Lucas Pérez már az első félidőben kettőre növelte az előnyt, a végső csapást Toché 79. percben elért találata jelentette.

A bajnoki címvédőtől megszokott brusztos meccsen verte az Atlético az Espanyolt - ez volt a madridi csapat 76. győzelme a vendégek ellen, ennél többször egy spanyolt csapatot sem vertek a bajnokságban.
A hazaiak mindkét találatát fejpárbajok előzték meg - abból a szempontból nem meglepetés, hogy Tiago vezető gólja már a csapat idénybeli kilencedik fejjel szerzett találata volt.

1-0, Tiago

2-0, M. Suárez