Vágólapra másolva!
Előbb az Újpest elleni Ligakupa-mérkőzésen az évadbeli hibátlan teljesítményét, majd a Debrecen elleni bajnokin az NB I-ben nyújtott eddigi százszázalékos teljesítményét is elveszítette a Videoton labdarúgócsapata. A listavezető hazai pályán 2-1-re kikapott a címvédőtől, a góllövőlista vezetője, Nikolics Nemanja betegség miatt nem játszhatott.

Eredmény, OTP Bank Liga, 11. forduló
Videoton FC - DVSC-TEVA 1-2 (1-1)
Székesfehérvár, 5282 néző
v.: Erdős
Videoton: Calatayud - Szolnoki (Heffler 78.), Juhász R., Vinícius, Fejes - Sándor Gy., Simon Á. (Trebotic 46.) - Gyurcsó, Kovács I., Oliveira (Álvarez 61.) - Feczesin
DVSC: Novakovic - Lázár P., Máté P., Brkovic, Korhut - Jovanovic (Vadnai 65.), Varga J., Szakály P., Bódi - Kulcsár T. (Morozov 84.), Tisza (Balogh N. 75.)
gól: Kovács I. (34.), illetve Kulcsár T. (27., 59.)
sárga lap: Juhász R. (38.), Vinícius (89.), illetve Jovanovic (53.), Varga J. (74.), Korhut (76.), Vadnai (82.)

A Debrecen továbbra is igazi mumusa maradt a Videoton labdarúgócsapatának, a legutóbbi hét egymás elleni bajnoki közül hatodszor is a hajdúságiak győztek, ezzel megszakították a fehérváriak szenzációs sorozatát.

A Videoton az első tíz meccsen 30 pontot szerzett, most viszont baljós jelnek tűnhetett, hogy a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja nem vállalhatta a játékot. A válogatott csatár ugyanis belázasodott, és annyira legyengült, hogy csereként sem léphetett pályára.

A 27. percben a Debrecen szerzett vezetést, Szakály beadását Kulcsár gyönyörű mozdulattal, kissé lehajolva fejelte a kapu bal felső sarkába.

Hasonló szép találattal válaszolt a Videoton, a 34. percben Juhász csúsztatott középre egy labdát, Kovács István pedig kapásból, jobbal nagy gólt lőtt a léc alá (1-1).

A második félidőben ismét a Debrecen szerzett vezetést, az 59. percben Bódi labdájával Kulcsár lépett ki a leshatárról, az ötös bal oldali csücskénél egy visszahúzós csellel elfektette Viníciust, majd jobbal hatalmas gólt lőtt a hosszú felső sarokba (1-2).

"Ez a győzelem nagyon kellett ahhoz, hogy kijöjjünk a gödörből. A következő héten a Ferencváros fogadjuk, ezzel a sikerrel egy hét múlva biztosan jó mérkőzést játsszunk majd" - nyilatkozta Kondás Elemér, a Debrecen edzője.

"Jól védekeztünk egy kiváló csapat ellen, és támadásban is meg voltak a lehetőségeink. De a foci ilyen. Van, amikor több lehetőséged van, mégsem nyersz" - vélte kollégája, Joan Carillo.