Vágólapra másolva!
Sorozatban hatodik idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen a Manchester United, Louis van Gaal mégis azt nyilatkozta, a West Brom elleni 2-2-es döntetlen alkalmával játszott legjobban a csapata. A MU sorsa a következő hetekben eldől, mivel csupa rangadó következik a bajnokságban.

"Nagyon csalódott vagyok, mert ez volt a legjobb meccsünk a szezonban, és az eredmény nem elég jó" - nyilatkozta Louis van Gaal, a Manchester United edzője a West Bromwich Albion elleni 2-2-es döntetlen után. A holland edző azt is hozzátette, annak örül, hogy csapata sok helyzetet is kidolgozott, a WBA-nak viszont csak két lehetősége volt - igaz, mindkettőt gólra váltotta.

A West Brom Stephane Sessegnon és Saido Berahino góljaival kétszer is vezetett, de a MU Marouane Fellaini és Daley Blind révén mindkétszer egyenlíteni tudott. Berahino hat gólt szerzett eddig a bajnokságban, ez éppen annyi, mint amit a MU-ban Robin van Persie, Radamel Falcao és Angel Di María összesen termelt.

Hiába a jobbnál jobb csatárok, hétfő este Fellaini és Blind szerezték a MU góljait Forrás: AFP

A United nyolc forduló után 12 ponttal áll, így hatodik a tabellán. Tavaly ilyenkor - még David Moyesszal - egy ponttal kevesebbje volt a csapatnak.

A manchesterieknek ez volt sorozatban a hatodik meccsük idegenben, amit képtelenek voltak megnyerni, és könnyen lehet, hogy ez a negatív széria kitolódik, mert legközelebb a Manchester City, azt követően pedig az Arsenal vendégei lesznek. Addig viszont még vár rájuk vasárnap egy Chelsea elleni rangadó, amely eldöntheti, mire hivatott Van Gaal csapata, amely jelenleg tízpontos hátrányban van az éllovashoz képest.

Blindé volt a 140 ezredik gól

Daley Blind szerezte az angol bajnokság történetének 140 000. gólját. Az infostradalive.com kimutatása alapján az angol élvonalban az eddigi 140 ezer találatnak több mint az egyötödét az öt meghatározó együttes, az Arsenal (6518), a Liverpool (6515), a Manchester United (6229), a Manchester City (5274) és a Chelsea (4890) szerezte, ugyanakkor a legeredményesebb csapat az Everton (6776). 140 ezer találaton 64 klub osztozik az 1888. szeptember 8-án indult angol bajnokság történetében.