Vágólapra másolva!
Az UEFA futballtörténelmet írt a félbeszakadt belgrádi Szerbia-Albánia Eb-selejtezőt követő ítéletével: itt a futball történetének első mérkőzése, amit mindkét résztvevő csapat elveszített. 

A történelmileg meglehetősen terhelt mérkőzésen nem volt váratlan a balhé, még úgy sem, hogy nem engedtek be vendégszurkolókat a stadionba. A páholyból azonban egy drónnal a pálya fölé tudtak húzni egy albán zászlót, ami után elszabadultak az indulatok, és a játékvezető kénytelen volt félbeszakítani a mérkőzést.

A Belgrádban kitört balhé miatt az UEFA Fegyelmi és Végrehajtó Bizottsága mindkét szövetséget keményen megbüntette. Amellett, hogy mindkét érintett 100 ezer eurós büntetést fizet, a mérkőzést 3-0-s végeredménnyel Szerbia kapta meg (holott korábban volt róla szó, hogy újrajátsszák a meccset), de a szerb szövetségtől is levontak három pontot, azaz tulajdonképpen mindkét csapat elveszítette az Eb-selejtezőt.

Mindenki bukott a balhéval Forrás: AFP

A szerbek ráadásul a következő két selejtezőjüket zárt kapuk mögött lesznek kénytelenek megrendezni, pedig a találkozón történtekért a Szerb Labdarúgó Szövetség az albánokat tartja felelősnek, Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szerint pedig az incidens politikai provokációnak tekinthető.