Három hónapra eltiltották az edzősködéstől Zinedine Zidane-t

Zinedine Zidane (b) és Carlo Ancelotti
Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség három hónapos eltiltással sújtotta Zinedine Zidane-t, a Real Madrid Castilla edzőjét, mert a munkához nincsenek meg a megfelelő edzői képesítései. 

Zinedine Zidane jelenleg a Real Madrid tartalékcsapatának az edzője, de a spanyol szövetség úgy döntött, felfüggeszti a munkavégzés alól, mert az egykori aranylabdás játékos nem rendelkezik a megfelelő szakmai képesítéssel ahhoz, hogy vezetőedzőként dolgozhasson. Az eltiltás vonatkozik Zidane segítőjére, Santiago Sanchezre is.

Zinedine Zidane (b) és Carlo Ancelotti Forrás: AFP


A bejelentést teljes értetlenség fogadta Madridban, a Real közleményben ítélte el a szövetség döntését, amelynek „egyetlen pontjával sem értenek egyet”, és készek megtámadni azt.

A Real Madrid állítja, hogy a francia szövetségnél Zidane megszerezte a szükséges képesítést, hogy a spanyol harmadosztályban szereplő Castilla vezetőedzője legyen, és „igazuk bizonyítása érdekében meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket.”

Zinedine Zidane korábban a Real Madrid elnökének, Florentino Pereznek a tanácsadójaként dolgozott, majd 2011-ben átvette a klub sportigazgatói posztját. A tavalyi szezont az első csapat mellett töltötte Carlo Ancelotti segítőjeként, így ő is részese volt a klub Bajnokok Ligája győzelmének.