Vágólapra másolva!
Három díjat is besöpört Cristiano Ronaldo a spanyol szövetség gáláján.

A Real Madrid portugál sztárja lett az előző bajnokság legjobb játékosa és legjobb csatára, és a legszebb gólt is ő jegyezte. A 36. fordulóban a Valencia 2-1-re vezetett, amikor a hosszabbítás perceiben az azóta a MU-hoz szerződött Angel Di María beadása után a levegőből sarkazta be a labdát.

A Real tarolt a díjátadón, Sergio Ramos lett a legjobb védő, Luka Modric a legjobb középpályás, Keylor Navas pedig a legjobb kapus, igaz, ő nem realosként, hanem a Levante kapujában bemutatott teljesítményével érdemelte ki az első helyet.

Hiába végzett az élen az Atlético Madrid a két nagyot megelőzve, mindössze egyetlen díjat sikerült begyűjtenie, Diego Simeonét választották a legjobb edzőnek. A madridiak többi jelöltje, Courtois, Felipe Luis, Miranda, Gabi, Koke és Diego Costa üres kézzel ment haza.

A Barcelona is csak egy kategóriában adott győztest, Andrés Iniesta lett a legjobb támadó középpályás. A liga legjobb dél-amerikai játékos a kolumbiai Carlos Bacca (Sevilla), a legjobb afrikai az algériai Yacine Brahimi lett, aki az előző idényben a Granadában játszott, de azóta a Portóhoz igazolt.